Parhaat ruoat syntyvät vahingossa. Tällä kertaa kanasuikaleet olivat menossa vanhaksi, joten niistä tehtiin lounasruokaa aasialainen kvinoakulho kanalla. Löysin kaupasta viime viikolla GoGreenin kvinoa-kikherne sekoitusta ja arvasin sen olevan mieleeni. Napakymppi, suosittelen lämpimästi kokeilemaan.
Bongasin paketin takaosasta sopivan tuntuisen reseptin, jota lähdin sitten muuntelemaan sen mukaan mitä kaapista löytyi. Ai, että miten hyvää siitä tuli. Tästä tulee vakioreseptejä. Tätä on todella helppo muunnella sopivaksi kasvisruokavalioon, lihan tai kalan ystävälle. Sopii erinomaisesti esim. paistetun lohen kanssa.


Aasialainen kvinoakulho kanalla
Ainekset
- 1½ dl GoGreen Luomu Kvinoa- & kikhernesekoitusta
Marinadi
- 2 rkl lime mehua
- 2 rkl seesamiöljyä
- 4 rkl soijaa
- ½ punainen chili hienoksi leikattuna
- 1 kynsi valkosipuli hienoksi leikattuna
- 1½ rkl inkivääri raastettuna
- 4 rkl korianteri tuoretta hienoksi leikattuna
- 200 g kanafile suikaleita paistettuna
- ¼ punakaali raastettuna
Viimeistely
- 3 rkl majoneesia
- 1/2 rkl srirachakastiketta
Valmistusohje
- Paista kanasuikaleet. Sekoita kaikki marinadin ainekset ja laita paistetut kanasuikaleet marinadiin. Raasta punakaali. Keitä 2 annosta kvinoa- & kikhernesekoitusta pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Sekoita kvinoa- & kikhernesekoitus suikaloidun punakaalin kanssa. Sekoita majoneesi ja srirachakastike. Yhdistä marinoitu kana marinadin kanssa kvinoa punakaalisekoitukseen. Koristele korianterilla ja majoneesilla.
- Tarjoile välittömästi haaleana.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
2 comments
Niin simppeli ja samalla superherkullinen lounas! Jääkaapistani löytyy Beanit -suikaleita, taidanpa tehdä tämän marinadikastikkeen niille. Kvinoa-pohjaisista jutuista tykkään, varmasti hyvä tuo Go Greenin kikherne-kvinoasekoitus : )
Tämä on todellinen arjenpelastaja lounasresepti ja sopii niin älyttömän monen kanssa. Taas menossa tekemään perjantaiherkuksi 🙂