Kvinoa onnistui ja mikä parasta, se kelpasi lapsillekin, vaikka paprikat olivatkin nypittyinä lautasen reunalle. Tämä maistuu oikeastaan melkein minkä tahansa lihan tai kalan lisukkeena. Eikä ole mautonta! Resepti on gluteeniton, jos muistatte käyttää gluteenitonta soijakastiketta.
Veikkaan, että tämän Mirin glaseeratun lohen kanssa liitto olisi perfect.


Aasialainen kvinoasalaatti
Ainekset
- 3 dl kvinoaa
- 6 dl vettä
- 1/2 tl suolaa
- 1 punainen paprika paloina
- 2 dl porkkanaa raastettua
- 1/2 kurkku paloina
Kastike
- 0,6 dl soijakastiketta gluteeniton tai tavallinen
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1/2 dl silputtua korianteria
- 1 rkl inkivääriä hienoksi raastettua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
- Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Tee kastike. Sekoita soijakastike, seesamiöljy, riisiviinietikka, korianteri ja inkivääri sekaisin kulhossa. Kaada kvinoa kulhoon ja lisää sekaan paprika, porkkana ja kurkku. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike kvinoan joukkkoon.