Tämä gluteeniton siemennäkkileipäresepti on kiertänyt monessa blogissa ja ravintolassakin. Alunperin sain reseptin Ahvenanmaalta. Koukutusvaara, tämä siemennäkkileipä on huippuhyvää ja siitä syystä nostan uudelleen tämän blogin alkuaikojen reseptin vuodelta 2011.
Vuosi 2011:
Käväisimme aikoja sitten Ahvenanmaalla. Maaliskuussa siellä ei lasten kanssa oikein tahdo keksiä tekemistä, mutta onneksi saarelta löytyi ihania kahviloita ja iltaravintolamme oli nappivalinta. Onnistuin saamaan ravintolassa syömämme näkkärireseptin kotiinviemisiksi ja olen koukuttanut itseni jo täysin tähän äärimmäisen helppotekoiseen näkkäriin.


Ahvenanmaan siemennäkkileipä (gluteeniton)
Helppo gluteeniton siemennäkkileipä
Ainekset
- 2 dl seesaminsiemeniä
- 2 dl auringonkukansiemeniä
- 4 dl maissijauhoa ei maizenaa vaan maissijauhoa
- 1 dl extra virgin oliiviöljyä
- 3 dl vettä
- 2 tl Maldon suolaa tai muuta hyvää merisuolaa jauhettuna
Valmistusohje
- Sekoita kaikki ainesosat tasaiseksi tahnaksi. Ota kaksi uunipeltiä ja leivinpaperit. Levitä tahna nuolijalla mahdollisimman ohueksi levyksi leivinpapereille. Tästä tulee lähes kaksi pellillistä, 150-astetta ja 1 tunti.
Vinkit
mausteeksi laitoin vielä 2 tl kuminaa, mutta tähän voi lisätä vaikka mitä, oman mielen mukaan.
6 comments
Pekka teki näkkäriä eilen: ihan sikahyvää!!! Pojatkin tykkäsi. Toimi loistavasti bouillabaissen kanssa.
Tuntuu toimivan melkein minkä kanssa vain :), kolme pellillistä on jo tehty eikä loppua näy.
Mitä jos maissijauhon korvais mantelijauhoilla? Toimisiko? Olisi sitten myös vähähiilihydraattinen…
Sama kävi mielessäni ja kokeilin, mutta näillä suhteilla ei onnistunut. Näkkäristä tuli tummanpuhuvaa ja maistui hieman kärvähtäneeltä. Jos löydät hyvän idean jolla saadaan tämä vähähiilariseksi niin laitahan viestiä. Tätä kun tulee syötyä aika paljon 🙂
Oi, tätä on pakko keliaakikon kokeilla. Odotan sitä karppiversiota….
Hei Tarja, http://hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.com/2011/07/karppinakkaria-karppaus-valimeren.html. Nyt nappasi 🙂