Äitienpäivä alkoi kolinalla keittiössä, lapset kattoivat isänsä kanssa pöydän ja rakensivat Annan Marenkileipomosta haetuista marenkilevyistä kakun.
Ihanimmat äitienpäivälahjat oli tehty tarhassa ja koulussa. Sain itse tehdyn gekkoavaimenperän sekä upean korkokengän muotoisen rasian. Löytyihän lahjojen joukosta myös Canonin objektiivi 🙂 sekä Porilaisen kirjalijan Elina Wallinin teos Mansikkapaikka. Näiden lisäksi paljon haleja ja märkiä suukkoja.
Kokkailut tehtiin yhdessä mieheni kanssa, koska juhlittavia sankareita oli kaksi sekä minä että syntymäpäiviään viettävä mieheni.
Majoneesi piti tehdä itse, mutta lihan tullessa grillistä huomasin sen unohtuneen. Onneksi kaapista löytyi valmista majoneesia, johon sekoiteltiin valkosipulia.
Ruokaviininä oli Verrocchio Amarone, joka sopi loistavasti kokonaisuuteen. Suosittelen maistamaan.



Hirven sisäfile grillissä, timjamisipulit, karamellisoidut perunat ja valkosipuliaioli
Ainekset
- 700 g Hirven tai naudan sisäfilettä
Timjamisipulit
- 4 pientä punasipulia
- voita
- tuoretta timjamia
Karamellisoidut perunat
- 10 kiinteämaltoista perunaa kuorittuna ja puoliksi leikattuna
- 2 rkl voita
- 1/2 dl sokeria
- suolaa
- mustapippuria
Valkosipuliaioli
- 2 dl majoneesia
- reilusti valkosipulia
- suolaa
Valmistusohje
Hirven sisäfile grillissä
- Hiero sisäfileen pintaan öljyä, valkosipulia ja suolaa
- Grillaa paistomittarin kanssa 60-asteeseen. Ota pois grillistä ja kietaise folio ympärille 10 minuutiksi.
Timjamisipulit
- Leikkaa sipuleihin ristiviilto ja laita jokaiseen sipuliin 1 rkl voita. Ripottele tuoretta timjamia päälle. Laita uuniin n. 30 minuutiksi.
Karamellisoidut perunat
- Keitä kuoritut ja puolitetut perunat kypsäksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivua hetki. Sulata valurautapannulla voi ja sokeri kullanruskeaksi seokseksi ja paista perunoille kaunis pinta n. 10 minuuttia. Mausta pippurilla ja suolalla.
Valkosipuliaioli
- Majoneesia ja murskattua valkosipuli sekoitetaan. Mausta suolalla.
‘