Hanna G. kokkaa -kirjassa sanotaan, että tämä kastike on tajunnan räjäyttävän hyvää, allekirjoitan Hannan sanat. Kirjastakin kerron kohta lisää, mutta luen sen ensin loppuun. Kirja ei ole pelkkiä reseptejä vaan samalla Hannan kasvutarina.
Tämä Hanna G. kokkaa -kirjassa oleva voikastike, joka on Anthony Bourdainin käsialaa tuli tänään päiväuniini ja upgreidasi uunikalamme aivan uusiin ulottuvuuksiin. Taivas miten hyvää kastike voi olla ja miten upeita makuja täynnä.
Älkää peljästykö voin määrää, kastiketta riittää pienempikin määrä eikä tällaisia joka päivä tehdä. Hämmentävää oli, että sain kastikkeen onnistumaan kerta heitolla. Joskus siis onni suosii rohkeaa.


Beurre blanc eli voikastike
Ainekset
- 1 shalottisipuli ohuina siivuina
- 28 ml valkoviiniä n. 2 rkl
- 1 sitruunan mehu
- 225 g voita pieninä kuutioina
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Mittaa kattilaan shalottisipuli, viini ja sitruunamehu ja kiehauta. Keitä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Ota kattila pois liedeltä ja lisää pikkuhiljaa voinokareita kattilaan. Sekoita koko ajan vispilällä ja anna voin sulaa, ennen kuin lisäät seuraavan nokareen. Kun olet saanut kaiken voin lisättyä kastikeeseen, mausta suolalla ja piippurilla ja siivilöi sattumat pois. Kastikkeen tulisi olla koko ajan n. 38 asteista, jotta se ei leikkaa.
- Minä pidin kastiketta välillä levyllä ja välillä pois, jotta voi ei viilentänyt kastiketta liikaa ja kokeilin sormella aina välillä lämpötilaa.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass