Kuten kerroin aiemmin, 13-vuotias poikani on laitettu kokkaamaan kesäruokia. No, oikeasti hän on itse innostunut asiasta ja valitsee omia lemppariruokiaan valmistaakseen. Wieninleikkeen kanssa hän tarjoili juuri sopivasti avokado-capresesalaatin, jonka ohjeen hän löysi Saara Atulan ja Jenni Häyrisen järisyttävän kauniista Brunssikirjasta. Tästäkin kirjasta kirjoittelen erikseen juttua, mutta se on aivan täynnä ihania reseptejä, sen tiedän jo nyt. Molemmat kirjoittajat ovat myös bloggaajiaa eli jos et vielä tunne Liemessä ja Viimeistä murua myöten -blogeja niin nyt viimeistään kannattaa kurkata.
Minä en siis puutu poikani ruokavalintoihin mitenkään, kunhan nyt normaalin ruoan rajoissa kuljetaan. Kiva nähdä mitkä keittokirjat ovat niitä eniten käytettyjä. Tästä Brunssikirjasta on liputettuna paljon reseptejä. Jään siis odottelemaan blinejä ja kuusenkerkkä bruschetoita. Jestas, mitä herkkuja tänä kesänä syödäänkään.


Avokado-caprese
Ainekset
- 5 tomaattia
- 2 palloa mozzarellaa
- 1 avokado
- 1 ruukullinen basilikaa
- ripaus suolaa
- mustapippuria
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1,5 rkl balasamicokastiketta
Valmistusohje
- Siivuta tomaatit, revi mozzarella, siivuta avokado, irrota basilikanlehdet. Kokoa ainekset salaattivadille. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria. Lorauta päälle oliiviöljyä ja balsamicoa.
Enemmän elämää lähes livenä InstaStoryssa