Pari viikkoa sitten kun viileät kelit tuntuivat vain jatkuvan, oli pakko siirtyä sisätiloihin tekemään ruokaa kun ulkona ei enää viitsinyt värjötellä grillin vieressä. Nämä ribsit olivat järkyttävän hyviä, järkyttävän rasvaisia, juuri sopivan suolaisia ja makeita tuomaan hieman lämpöä Suomen ihanaan kesään, joka toivon mukaan on nyt alkamassa. Resepti on Sara La Fountainin Passion for Food -kirjasta. Nuo vihreä koristukset ovat ketunleipiä, jotka sopivat loistavasti ribsien mausteeksi.
Nyt menen sohvan nurkkaan opiskelemaan villiyrttejä, koska sain vihdoinkin käsiini Sami Tallbergin Villiyrttikeittokirjan. Kohta heiluu puskat Porissakin. Oikein ihanaa maanantai-iltaa!


Barbequeribsit
Ainekset
- 1 kg possunkylkiriviä
Kastike
- 1 tl valkosipulia raastettuna
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl tabascoa
- 1 tl juustokuminaa jauhettua
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 appelsiininmehu
- 2 tl limetin mehua
- 4 rkl fariinisokeria
- 3 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
- Leikkaa ribsit annospaloiksi ja mausta suolalla.
Kastike
- Laita kattilaan kaikki ainekset ja keittele välillä sekoittaen niin, että seos hieman paksuuntuu.
- Voitele kastiketta ribsien päälle ja paista 160-asteisessa uunissa kaksi tuntia, aina välillä kastiketta ribsien päälle voidellen. Mausta ribsejä lopuksi vielä hieman suolalla.