Asioita, jotka tekevät kesästä helpomman osa 1 – maustevoi. Tee kerralla kunnon pötkö maustevoita pakastimeen ja käytä sieltä nappi kerrallaan pastan sekaan, kasvisten päälle, pihvin kanssa. Se sopii melkein mihin tahansa suolaiseen lämpimään mausteeksi.
Lasten valmis pastakastike. Muksujen ei tarvitse kuin keittää pasta ja heitää sekaan pari maustevoinappia ja haluamaansa lisuketta. Tämän helpompaa paniikkipastaa saa hakea.

Tässä siis vain yksi malli maustevoista. Vaihtele yrttejä sen mukaan mitä sinulta löytyy, mutta tällä on hyvä aloittaa. Lisää sekaan sitruunankuorta, tuplaa valkosipulin määrä. Kokeile uusia makuja, mutta tärkeintä – pidä maustevoita aina valmiiksi tehtynä pakastimessa. Se pelastaa monta tylsää kanapihviä ja sopii yhtä lailla uuden perunan tai parsan päälle.

Basilika maustevoi
Ainekset
- 1 iso valkosipulinkynsi
- 2 dl tuoretta basilikansilppua
- 1 tl oliiviöljyä
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- hiutalesuolaa ja karkeaksi jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
- Raasta valkosipulikynsi ja sekoita basilikasilpun ja öljyn kanssa, terillä varustetussa monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää voi, jatka sekoittamista ja mausta suolalla ja mustapippurillla. Kumoa maustevoi leivinpaperille ja kääri tiiviiksi pötköksi.
- Pidä voipötköä pakastimessa vähintään kaksi tuntia ja ota huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen kuin viipaloit sen ja asetat tarjolle.