Meksikolaisella ajatuksella lähdettiin ja lopputulos oli bataatinnahka meksikolaisella täytteellä. Pekonin meksikolaisuudesta en mene sanomaan mitään, mutta eikös pekoni sovi joka paikkaan eli myös Meksikoon?

Nyljetyt bataatit olivat maukkaita ja täyttäviä. Pekoni antoi suolaisuutta ja kuului ehdottomasti mukaan. Kvinoaa olisi voinut laittaa jopa enemmänkin täytteeseen, mutta runsas tästä tuli näinkin. Kun päälle töräytti vielä Sriracha-kastiketta oli meksikolainen makunautinto valmis. Corona neutralisoi mukavasti mausteisuutta, eikä poltto jäänyt suuhun oluen jälkeen. Kastikkeen voi myös jättää päältä pois, jos ei tykkää kovin väkevästä.

Ja sitten reseptiin, joka sopii vaikka mihin bailuihin. Bataatit pystyy valmistelemaan etukäteen täyttöä vaille valmiiksi eli bataatit voi paistaa kypsiksi edellisenä päivänä, täytteen voi tehdä valmiiksi, juuston raastaa ja vasta hetki ennen tarjoamista halkaise bataatit, mausta, grillaa, laita täyte ja juusto ja käytä uunissa. Jos sattuu kiireinen päivä, ennakkovalmistelut ovat kultaa.


Bataatinnahka goes Mexico
Ainekset
- 4 bataattia
Täyte
- oliiviöljyä
- 1 punainen paprika
- 400 g pakastemaissia
- 560 g mustapapuja esim. 2 pkt GoGreenin käyttövalmiita
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl quinoaa
- 170 g pekonia
Mausteseos
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 limen mehu
- 1/2 rkl juustokuminaa
- 1 rkl savustettua paprikajauhetta
- 1 tl chilijauhetta
- 1 rkl muscovadosokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria myllystä
- 1 rkl tuoretta korianteria silputtuna
- 150 g cheddarjuustoa raastettuna
Päälle
- 1-2 avokadoa paloina
- Sriracha-kastiketta väkevän ystäville
- korianteria
Valmistusohje
- Tee bataatteihin haarukalla pistoja ja laita uuniin 200-asteeseen noin tunniksi tai kunnes ovat pehmenneet.
- Tee tällä välin täyte valmiiksi. Keitä quinoa paketin ohjeen mukaisesti valmiiksi. Paista pekonit pannulla rapeaksi, imeytä ylimääräinen rasva talouspaperiin ja leikkaa pekoni paloiksi. Laita pannulla loraus oliiviöljyä ja paista maissit, paprikat ja valkosipulit siinä, kunnes maissit saavat kevyesti väriä. Lisää huuhdotut mustapavut, pekoni ja quinoa maissiseokseen.
- Sekoita kaikki mausteseoksen aineet keskenään tasaiseksi.
- Anna bataattien jäähtyä ja halkaise ne. Kaavi osa sisälmyksestä jäätelökauhalla tai lusikalla pois. Jätä lihaa kuitenkin reilusti kuoreen kiinni. Sivele mausteseos bataattien sisäpinnalle. Laita bataatit uunipellille leivinpaperin päälle kuori puoli ylöspäin ja laita grillivastuksen alle n. 5 minuutiksi.
- Käännä bataatit ja lisää täyte. Raasta juusto ja lisää raastetta reilusti jokaisen bataatin päälle. Laita uudelleen uuniin grillivastuksen alle, kunnes juusto on sulanut.
- Lisää päälle avokadoa paloina, jos tykkäät mausteisuudesta, lisää Sriracha-kastiketta ja koristele korianterilla.
Vinkit
- Bataateista kaavitut lihat voi käyttää bataattikeittoon, bataattimuussiin tai ottaa mukaan leivontaan.
3 comments
Nam! Kylläpäs tulikin nälkä näitä kuvia ihaillessa. 🙂
VOI NAM! Tämä idea pitää muistaa 🙂
Ooooo nami! Pitääkin testata! 🙂
xx J