Olen aina tykännyt bataateista, mutta tänä talvena rakkaus on roihunnut. Bataattilohkot ja majoneesi, makeuden ja suolaisuuden täydellisen liiton ilmentymä. Välillä majon sekaan laitetaan Srirachaa, useimmiten valtavasti valkosipulia ja joskus majo menee ihan sellaisenaan (no vähän Dijonia sekaan). Lohkojen kanssa sopii makkara tai sisäfilepihvi tai vaikka sellaisenaan söisi.
Pakastealtaan ranuja en ole kokeillut, kun nämäkin valmistuvat niin nopeasti. Maustaminen oman mielen mukaan, mutta oliiviöljy, savustettu paprikajauhe, Provencen yrttimauste ja Maldon suola kuuluvat omaan vakiomixiin. Jos lapsukaiset eivät ole ruokapöydässä sekaan menee myös cayennepippuria.
Lauantain juhlimisen jälkeen on vähän vieläkin dagen efter -olo. Kun unet ovat jääneet olemattomiin, kestää tilanteen nollaus tässä iässä valitettavan pitkään. Nykyään dagen efter -olon saa ihan pelkällä valvomisellakin, mutta nyt se ei ihan pelkästään siitä johtunut. Tänä aamuna korjasin tilannetta vihermehulla, päivällä tomaattikeitolla ja illalla sisäfilepihvillä ja rosmariinibataateilla. Nyt olo alkaa olla jo lähes inhimillinen. Huomenna ehkä jo normaali.



Bataattilohkot
Ainekset
- n. 1,2 kg bataattia kuorittuna ja veneiksi leikattuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl savustettua paperikajauhetta
- 1 rkl provencen yrttisekoitusta
- suolaa omantunnon mukaan
Valmistusohje
- Sekoita hyvin ja kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa 210-asteessa kiertoilmassa. Riivi päälle tuoretta rosmariinia ja hieman sormisuolaa. Tarjoile hyvän majoneesin kanssa välittömästi.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
18 comments
Bataattiranut on just hyviä. Meillä ne jää monesti vähän liian löysäksi, kaipaisin rapsakampaa pintaa. Osaatko sanoa mikä siihen auttaisi?
Kokeilin maizenakuorrutusta, mutta en huomannut eroa. Olen kääntänyt puolessavälin paistoa, mutta ei sekään suuria vaikuttanut. Olen myös raastanut parmesania ja tehnyt siitä kuorrutuksen, no ehkä vähän rapeutui. Korkeassa lämpötilassa, ei liikaa öljyä ja mahdollisimman nopea paisto eikä yhtään ylimääräistä uunissa, on ollut paras vaihtoehto, mutta tuleeko niistä silloinkaan rapean rapeita, no ei – mutta hyviä kuitenkin 🙂
Nää on ihania 😛 Musta baattilohkot saakin olla semmoisia bataattimaisen pehmeitä, just perfect!
En ole onnistunut niitä vielä rapsakaksi tekemään, mutta hyvin ovat kadonneet joka kerta myös meillä. 🙂
Bataattiranut on minustakin ihania, olivat sitten vähän pehmompia tai rapsakampia 🙂
Totta, olen myös suuri bataattifani. 🙂
Bataatti on kyllä hyvää. Mutta tulin oikeastaan enemmän kehumaan blogisi ulkoasua. Tosi miellyttävä lukea ja selata. Kaunis ja selkeä. Ja tietysti sisältökin on hyvää 😉
Voi kiitos Satu kauniista sanoista <3
Rosmariiniperunat on mun ikiaikainen lemppari ja myös bataatista pidän erittäin kovasti. Tätä niiden kahden yhdistelmää on siis pakko kokeilla. Täytyykin kaivaa lähipäivinä pakastimesta naudan sisäfilettä ja herkutella pihvillä ja bataatilla. Ei varmaan tarvitse erikseen sanoa, että viinikaappiakin raotetaan samalla. 😉
Ihana tuo viinikaapin raotus, aattele meillä ei vieläkään ole viinikaappia. Suutarin lapselle ei ole kenkiä 😉
Arvaa mitä just syötiin? Tietty bataattiranuja 😀 Ne on niin herkkua, olkoonkin pehmeitä taikka rapsakoita. Rosmariini on yksi mun lempiyrteistä <3 Ihana lause, suolaa omantun………. 🙂
Mä oikeastaan opettelen rosmariiniin pikku hiljaa ja tykkään koko ajan enemmän, mutta ihan vielä en ole rakastunut – mutta aika lähellä 😉 Mä valitettavasti käytän liikaa suolaa, enkä haluaisi tartuttaa addiktiota, siksi saattaa olla varmempi käyttää jatkossakin tuota ilmaisua.
Nam! Bataatti ja rosmariini on ihana yhdistelmä. Olen itse viime aikoina alkanut hifistelemään suolan kanssa, erityisesti mitä tulee kaikkiin uunissa paahdettuihin juureksiin ja kasviksiin. Uskomaton ero, kun vaihtaa johonkin vähän laadukkaampaan suolaan 🙂
Sä olet niin oikeassa, suolassa on todella isoja eroja. Mä olen hieman jämähtänyt Maldoniin, mutta varmasti vieläkin parempia löytyy.
Oi näyttää niin herkulliselta! Teen näitä välillä, mutta voisin pistää huomisen ruokalistalle 😉
❀ Cinderella Days ❀
Bataatit on ihan parasta pikaruokaa 🙂
Oi vitsi, kylläpä tuli nälkä! Mäkin kaipaisin vähän rapsakampaa pintaa näihin mutta kun ei viitsisi uppopaistaa… :/
Kauanko näitä kannattaa pitää uunissa? Juuri laitoin uuniin ja aika puuttuu ohjeesta 😅