Linssejä espanjalaisittain kotitekoisten lihapullien kera. Mikä oivallinen idea! Linssejä voisi tarjota myös mausteisten makkaroiden tai vaikka pihvin kanssa. Erittäin monipuolisesti monelle ruoalle sopiva annos.


Linssejä espanjalaisittain
Sopii tarjottavaksi vaikka lihapullien tai mausteisten makkaroiden tai pihvin lisukkeena.
Ainekset
- 2,5 dl vihreitä linssejä
- oliiviöljyä
- 2 isoa sipulia pilkottuna
- 8 kynttä valkosipulia pilkottuna
- 5 siivua pekonia
- 4 rkl savupaprikaa
- 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 tkl tomaattimurskaa
- suolaa
- mustapippuria
- sokeria ripaus
Valmistusohje
- Liota linssejä 20 minuuttia kylmässä vedessä ja huuhtele hyvin. Mittaa kattilaan noin litra vettä, mausta suolalla ja keitä linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, noin 20-35 minuuttia.
- Linssien kypsyessä kuullota oliiviöjyssä isolla pannulla sipuleita notkeaksi, mutta älä ruskista. Kun sipulit on kuullotettu, lisää paloiteltu pekoni ja paista jatkuvasti sekoittaen muutama minuutti. Lisää sitten paprikajauhe ja sekoita voimakkaasti, jotta mauste imeytyy kunnolla. Lisää valkoviini ja hauduttele neste puoleen alkuperäisestä määrästä.
- Lisää lopuksi tomaattimurska ja mausta. Anna hautua kannen alla noin puoli tuntia lempeällä lämmöllä. Lisää tarvittaessa vettä.
- Yhdistä lopuksi keitetyt linssit ja tomaattikastike. Sekoita huolellisesti ja tarjoa heti. Päälle paistoin muutaman lihapullan, mutta sellaisenaan myös erinomaista.