Vietimme kesällä kauniin iltapäivän muutaman satakuntalaisen ruokabloggarin kanssa. Kirjoittelin jutun valmiiksi mökillä ja tallennusvirheen vuoksi juttu katosi avaruuteen. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan eli tässä uusi kirjoitus.
Ainekset loistavaan iltapäivään ovat koossa kun vieressä on meri ja treffeille on tulossa ruoka- ja leivontabloggareita. Emäntänä reposaarelainen Sarppu, joka pitää Tyrniä ja tyrskyjä –blogia, Kirsi Kirsin keittiöstä ja minulle uusi tuttavuus Eija Kanapeet-blogista.
Reposaareen maisemat ovat huikeat. Vaikka lähistöllä asunkin, niin valitettavan harvoin Reposaareen tulee lähdettyä. Kävelyretki kallioilla sai huokailemaan, miten kaunis meri voikaan olla, kallioista puhumattakaan.
Sarppu oli vuokrannut Siikarannan leirintäalueelta idyllisen mummonmökin, jonka keittiön valloitimme sujuvasti. Tästäkin mummonmökistä oli suorat merinäköalat.
Sen verran kulinaristi tämä toinen Pikku Muruni on, että vaikka tiedossa on neljän naisen seura, niin poikani päätti lähteä mukaan. Ruoka kun saattaisi olla hyvää. Arvostan tätä junnua, yhtä ruokaorientoitunut kuin äitinsäkin!
Alkudrinkiksi kohotimme pikkupullot kuohuvaa Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brut. Ensimmäinen, mutta ei todellakaan viimeinen blogitapaaminen oli julistettu alkaneeksi.
Tämä luxemburgilainen kuohuviini on kuiva, hedelmäinen, omenainen ja sitruksinen. Tämän kanssa olisi pärjätty läpi ateriankin eli sopii hyvin noutopöytään.
Kaikki olivat tehneet jotakin herkkua pöytään ja minulta tuli marinoitu paahtopaisti sekä kaali-pekonisalaatti
Kukkakaali-parsakaali-pekonisalaatti
1 pieni kukkakaalia
1 pieni parsakaali
1 pkt pekonia
1 pieni sipuli tai pala salaattisipulia
kuivattuja viikunoita
Kastike:
2 dl majoneesia
1 rkl sitruunamehua
suolaa ja valkopippuria
Leikkaa kukkakaalista ja parsakaalista kukintoja kulhon pohjalle. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää kulhoon. Ruskista pekoni pannulla tai grillissä ja laita talouspaperin päälle jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt pekoni pieniksi paloiksi ja lisää salaattiin viikunoiden kanssa.
Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Lisää kastike salaattiin ja sekoita. Laita salaatti hetkeksi jääkaappiin vetäytymään ennen tarjoilua.
Pääruoan kanssa juomana oli erittäin huokean hintainen chileläinen MontGras Carmenère-Shiraz. Tuoksussa tummia marjoja ja maku marjainen, tanniininen, kirsikkaa. Sopi hyvin noutopöytään, ruokaviini.
Ja näitä ihania herkkuja riitti.
Jälkiruokana oli mehevää porkkanakakkua, mustikkatäytteisiä pikku pavlovia ja Sarpun uutuuskokeilua eli lakritsinmakuista juustokakkua.
Makeiden jälkkärien kanssa tai oikeastaan vähän niiden jälkeen nautittiin pikku pullot raikkaan mansikkaista, chileläistä Fresitaa. Jälkkärijuoman pitää olla vielä makeampaa kuin jälkiruoka, näin kombinaatio toimii. Fresitan sokeripitoisuus on 60 g/l. Valkoinen makea jälkiruokaviini olisi saattanut olla vielä parempi vaihtoehto näiden herkkujen kera.
Kotiinviemisiksi saimme HK:n Lihakirjan, Iloleipurin leivontatarvikkeita, Meiran kahvia, mausteita ja leivontatuotteita, Mykoran sieniä, Eskimo Finlandin keittiö- ja leivontatarvikkeita. Eskimon tuplispussit pääsivät viime viikonloppuna käyttöön, kun pakastimme hirvenlihaa ja ne tuli todettua erinomaiseksi.
Kiitokset myös Viinimaalle viineistä ja Sinebrychoffille alkoholittomista siidereistä.
Kiitos emännälle ja upeille naisille – iltapäivä oli loistava!
Juttua tapaamisesta
https://hellanjaviinilasinvalissa.fi/2014/07/satakunta-rules-kohtaamisia-reposaaressa.html
http://kirsi1974.vuodatus.net/lue/2014/07/blogitapaaminen-rapsoossa
5 comments
Oi nam! Onpa herkullisia ruokia ja jälkkäreitä, oli varmasti mukava päivä! 🙂
Kiitos Minka, ruokabloggareiden pirskeet ovat yleensä aika makoisia ja mukavia 🙂
Ihana bloggaritapaaminen:) Olen kuullut että Reposaari on tosi kaunis paikka!
Niin oli 🙂 Se on ihan käsittämättömän kaunis, jos olet tulossa tännepäin niin ilmoittele, mennään käymään.
Kävin kurkkaamassa sun pikasushiohjetta ja törmäsin vasta nyt tähän postaukseen. Oli kyllä kiva tapaaminen, mullahan on sitten se seuraava!☺