Korealainen bulgogi marinoituna ja sesaminsiemenillä. Päälle mausteista vinegrettiä, joka sopii oikeastaan ihan minkä tahansa lihan kanssa. Uskomattoman hyvää yhdessä.

Kun joulukinkusta ovat rippeet jäljellä, kannattaa tuunata sitä tällä vinegretillä. Se toimii myös lohen kanssa. Tässä ruuassa sitä pirskotellaan lihalle ja riisille kostukkeeksi. Kokonaisuus on ihanan mausteinen ei ollenkaan terävän chilinen. Puolikuiva valkoviini sopii oivasti juomaksi. Vanhoista suosikeista vaikkapa Kungfu Girl.


Bulgogi ja vinegretti
Vinegretti sopii oikeastaan minkä lihan kanssa tahansa, kokeile
Ainekset
- 600 g naudan sisäpaistia
marinadi:
- 1/2 dl soijaa
- 2 rkl sakea
- 3/4 dl fariinisokeria
- 2 valkosipulinkynsi
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1 rkl seesamöljyä
- hyppysellinen mustapippuria
- paistamiseen rypsiöljyä
- 3 kevätsipulia
- 2 rkl seesaminsiemeniä
vinegretti:
- 2 rkl hienoksi pilkottua valkosipulia
- 2 rkl hienoksi pilkottua inkivääriä
- 1 chili pilkottuna
- 1/2 dl riisiviinietikkaa
- 1/2 dl soijakastiketta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl seesamöljyä
- 2 rkl fariinisokeria
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Leikkaa lihaa hieman kohmeisena mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Lihan leikkaus onnistuu toki myös sulaneesta lihasta, mutta on hieman haastavampaa.
- Sekoita marinadi. Anna lihan marinoitua 2-6 tuntia. Tee sillä aikaa vinegretti. Ota liha lämpimään tuntia ennen paistamista. Lämmitä öljy wokpannussa lisää lihat ja paista kovalla lämmöllä neljässä erässä, kaada pannun pohjalle jäävä liemi pois joka pannullisen jälkeen. Lisää lopuksi kevätsipulit, seesaminsiemenet ja paista vielä hetki.
- Jasmiiniriisiä
VInegretti:
- Yhdistä kaikki vinegretin ainekset kannellisessa astiassa ja mausta mustapippurillla. Sekoita hyvin ja laita kylmään. Anna makujen tasaantua hetki.
- Tarjoa liha ja vinegretti jasmiiniriisin kanssa.