Burgundinpata on ranskalainen kotiruokaklassikko, joka vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Mieheni valmisteli tätä herkkua muutama viikko sitten ja kyllä se olikin taas pitkästä aikaa hyvää. Syksyn viilentyessä pataruoat ovat taas “so this season” meidän perheessä. Ihanaa haudutella ruokaa usemmaksi päiväksi, ettei ihan joka päivä tarvitse seistä hellan äärellä.
Blogissa on myös toinen burgundinpataresepti, jota pääset katsomaan tästä.


Burgundinpata
Ainekset
- 150 g pekonia
- 1 kg peuran kulmapaistia tai naudan, myös ulkopaisti
- voita
- 15 salottisipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 4 porkkanaa
- suolaa ja valkopippuria
- vehnäjauhoa tai gluteenitonta jauhoseosta
- 5 dl punaviiniä
- 3 dl lihalientä
- 2 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- 1 persiljanoksa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 250 g pieniä herkkusieniä
Valmistusohje
- Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja ruskista omassa rasvassaan. Pane palat pataan. Paloittele liha noin 3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista voissa useammassa erässä ja pane pataan. Kuori sipulit. Hienonna viisi salottisipulia ja laita ne pataan. Pane loput salottisipulit toistaiseksi syrjään. Hienonna valkosipulinkynnet ja pane pataan. Kuori porkkanat ja leikkaa ne kolikonkokoisiksi viipaleiksi. Ruskista ja pane ne pataan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Ripottele sekaan vehnäjauhot tai glut. jauhoseos, sekoita ja lisää punaviini ja lihaliemi. Lisää myös timjami, laakerinlehti, persilja ja tomaattipyre ja anna lihan kiehua, kunnes se alkaa olla mureaa.
- Ruskista sillä aikaa kokonaiset salottisipulit ja herkkusienet. Lisää ne pataan kypsentämisen loppuvaiheessa ja anna kiehua, kunnes sipulit alkavat pehmentyä. Voit halutessasi lisätä sekaan myös muutaman kokonaiset porkkanan.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
1 comment
Tämä herkku menee meillä kokeiluun!