Minä olen aina kutsunut näitä yleisnimellä kasvishässäkkä, mutta toden totta Caponata kuullostaa jo paljon laitetummalta. Caponata on käsitykseni mukaan sisilialainen kasvishässäkkä, jonka pääraaka-aineisiin kuuluu munakoiso, muut aineet sitten vaihtelevatkin. Koska Sisilian matka on tekemättä, en ole päässyt originaalia maistelemaan. Tämä oli kuitenkin huisin hyvää ja nopea tehdä. Kävi myös itse ruokana kun lisäsin ilmakuivattua kinkkua tai sitten vain lisukkeena. Jos et ole kovin chilisen ruoan ystävä, niin vähennä chilin määrää tai jätä kokonaan pois.


Caponata
Ainekset
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 munakoiso
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 1 kokonainen valkosipuli yksikyntinen
- 1 punainen chili ilman siemeniä
- 10 isoa kaprista
- 1/2 dl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- suolaa
- mustapippuria
- persiljaa
- parmesania
- ilmakuivattua kinkkua
Valmistusohje
- Pienistä munakoiso, porkkanat, sipuli, valkosipuli ja chili. Paista porkkanat oliiviöljyssä pannulla, lisää hetken kuluttua sipuli ja valkosipuli, kuullota hetki ja lisää munakoiso ja chili. Kaada balsamiviinietikka-sokeriseos pannuun. Anna seoksen paistua miedolla lämmöllä kunnes munakoiso pehmenee ja kypsyy. Lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Leikkaa ilmakuivattu kinkku joukkoon ja lisää kaprikset. Viimeiseksi päälle persiljaa ja parmesanraastetta.
Tarjoile sellaisenaan tai lisukkeena.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass