Raparperi chutney on match made in heaven juuston kanssa ja sopii erinomaisesti liharuoalle ja todella erinomaisesti hampurilaisen väliin. Tämä onkin yksi kesän suosikeistamme kun burgerin väliin laitetaan hyvälaatuinen jauhelihapihvi, pala briejuustoa ja raparperichutneya. Kannattaa kokeilla, jos vaikka ihastut yhtä paljon kuin mekin.


Chili-raparperichutney
Juuston pariksi, hampurilaisen väliin tai pihvin kylkeen
Ainekset
- 1/2 kg raparperia
- 2 punasipulia
- 3 cm tuoretta inkivääriä
- 0,5 dl etikkaa
- 0,3 dl vettä
- 5 dl sokeria
- 1 1/2 rkl curryä
- 2 tl suolaa
- 3 chilipalkoa hienonnettuna
- 8 kuivattua aprikoosia
Valmistusohje
- Paloittele raparperi pieneksi ja silppua punasipuli hienoksi. Kuori ja raasta inkivääri. Keitä raparperia, punasipulia, inkivääriä, etikkaa ja vettä hiljalleen n. 10 minuuttia. Lisää muut aineet ja keitä 30-40 minuuttia. Sekoita usein. Siirrä kuumii, steriloituihin purkkeihin ja anna jäähtyä.
- Tästä määrästä tulee 3 x n. 3 dl purkkia.