Viikonlopun kisatunnelmista Kotkasta levollisen sunnuntain kautta sukellus maanantain arkeen ja aurinkoon kera chorizopastan mozzarellalla tuntuu hyvältä. Omalla terassilla voi edelleen nauttia kahvit t-paidassa ja tuskailla kuumuutta, joka tuntuu niin taivaallisen hyvältä. Tuntuu kuin jokainen auringonsäde pitäisi saada varastoon elimistöön.
Syksy on kuitenkin nakutellut itseään pääni sisään sen verran, että kylmät salaatit eivät enää maistu lounaalla vaan kroppa vaatii jotakin lämmintä. Selaillessani uutta Mat och Vin -lehteä iski inspiraatio chorizopastasta, joten sitähän nautittiin lounaaksi. Olen viime aikoina lueskellut erityisen paljon keittokirjoja ja yrittänyt tehdä itselleni viikon listoja ruoista, joiden ainesosat tilaan kaupoista valmiiksi kerättynä. Se on asia, josta en enää koskaan tule luopumaan kokonaan. Arki helpottuu huomattavasti kun on edes hieman suunnitelmallisempi. On helpompaa lähteä toteuttamaan haluamiaan reseptejä kun kaikki aineet on valmiiksi ostettuna, eikä aina tarvitse lähteä soveltamaan. Toki soveltaminen on välillä äärimmäisen inspiroivaa ja parhaat reseptit syntyvät sitä kautta. Joskus on silti kiva tehdä ihan by the book ja nauttia siitä, ettei tarvitse ajatella kun tekee ruokaa. Joku muu on jo ajatellut sen valmiiksi.
No tämän pastan inspiraatio löytyi Mat och Vin -lehdestä, mutta reseptin ainesosia ei meidän jääkaapista, joten sovellettiin kunnolla ja hyvää tuli.
Chorizon väkevyys taittuu pastan ja buffalomozzarellan lempeyden kanssa. Lisää makuja antaa pesto ja thaibasilika. Tämä toimii kyllä loistavasti ihan tavallisenkin basilikan kanssa, jos aniksen maku ei miellytä. Minulla nyt sattui tällä kertaa olemaan vain thaibasilikaa.
Huippuhyvää ja runsas annos kahdelle, jopa kolmelle tai pieniruokaisille neljälle.
Ihanaa viikonalkua!


Chorizopasta mozzarellalla
Ainekset
- 250 g pastaa tavallinen tai gluteeniton
- 1 keltasipuli
- 100 chorizosiivuja
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 buffalomozzarella palloa n. 200g
- 1 tomaatti paloina
- pestoa
- parmesania
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
- Pienistä sipuli. Leikkaa chorizosiivut paloiksi. Laita pasta kiehumaan. Paista paistinpannulla chorizosiivuja, niin että niistä irtoaa rasvaa. Siirrä siivut sivuun ja paista sipuli chorizon rasvassa 2 minuutin ajan. Lisää chorizo takasin pannulle. Valuta kypsä pasta ja lisää pannulle oliiviöljy ja paista pastaa hetki pannulla sekoittaen. Mausta.
- Kaada tarjoiluvadille, lisää parmesania, tomaatin palat, revitty buffalomozzarella, thaibasilika, pestoa ja mustapippuria.
Vinkit
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu