Elämäni ekat uunidonitsit ja eihän ne hassumpia ollut. Nämä tehtiin donitsipellillä uunissa, joten ne eivät olleet edes yltiörasvaisia. Lapset tykkäsivät erittäin paljon ja kuulemma synttäreille pitää saada näitä. Kuorrutukset voi tehdä tomusokerikuorrutteilla tai sokeri-kaneliyhdistelmällä. Gluteenittomat versiot onnistuivat loistavasti (ihan oikeasti), joten näitähän voisi tehdä valmiiksi pakastimeen ja kuorruttaa myöhemmin.
Jos haluat tästä maidottoman vaihda voi maidottomaan margariiniin ja maito soijamaidoksi. On kokeiltu, toimii myös niin.


Uunidonitsit
Ainekset
- gluteeniton / tavallinen
- 24 kappaletta
- 100 g voita
- 2,5 dl sokeria
- 2 muna
- 5 dl gluteenittomia jauhoja Semper Finmix / 6 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 2 dl maitoa
- 1 sitruunan tai appelsiininkuori raastettuna
Kuorrutus 1
- 3 rkl tomusokeria / mansikkatomusokeria / suklaatomusokeria
- 1 rkl sitruunanmehua
- n. 1 rkl vettä
- Strösseleitä
Kuorrutus 2
- Kaneli
- Sokeri
Valmistusohje
- Sulata voita mikrossa ja laita lautaselle sokeri-kanelisekoitusta. Kasta donitsit sulatetussa voissa ja ripottele päälle sokeri-kanelisekoitusta.
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää sekaan munat ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi sitruunankuori ja sekoita. Voitele donitsipelti ja pursota taikina vuokiin. Paista 200-asteessa n. 15 minuuttia. Kumoa donitsit leivinpaperille. Pese pelti voitele uudelleen ja paista lisää.
- Sekoita kuorrutus ja levitä donitsien päälle. Lisää strösselit.
- Kokeilin tätä myös sokeri-kanelikuorrutuksella ja se oli vielä parempi kuin kuorrutus eli kannattaa kokeilla vaikka molemmilla.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
2 comments
Tyttären kanssa kokeiltiin näitä ja hyviä tuli 😀 Kiitos hyvästä reseptistä !
Kiva kuulla, meilläkin tehdään taas huomenna 🙂