Joulukaramellit mielessä ja toffee-karpalo fudgeahan siitä tuli ja millaista fudgea. Täydellisen pehmeää ja kermaista, suklaan ja toffeen aromeja. Siihen vielä karpaloita taittamaan makeutta. Voitte arvata, että jääkaapin ovi on käynyt tiuhaan tahtiin. Tämä sopii myös lapsille, koska likööri on keitetty.
Kannattaa tehdä vaikka isompikin erä, kääräistä punainen rusetti ympärille ja antaa lahjaksi ystävälle.
Muita makeita herkkuja
– Taivaallinen puolukka-suolakinuski juustokakku keksipohjalla
– Piparikuppikakut tuorejuustokuorrutteella
– Suklaa-salmiakkihalko
Toffee-karpalo fudge
Ainekset
- 1 1/2 dl Dooley´s likööri tai vastaava
- 1/2 dl maitoa
- 30 g voita
- 350 g sokeria
- 290 g valkosuklaata paloina
- 70 g pehmeitä kuivattuja karpaloita
Valmistusohje
- Laita leivinpaperi vuokaa. Vuoan koko n. 30x20cm.
- Laita likööri, maito, voi ja sokeri kattilaan. Anna sokerin ja voin sulaa pienellä lämmöllä. Kun seos on tasainen lisää tehoa ja anna kiehua 10 minuuttia aina välillä sekoitellen.
- Ota kattila pois liedeltä ja lisää valkosuklaan palat sekaan. Sekoita kunnes seos on tasainen.
- Kaada vuokaan leivinpaperin päälle ja ripottele karpalot sekaan.
- Laita vuokaa jääkaappiiin ja anna jähmettyä ainakin 2 tuntia. Leikkaa terävällä öljytyllä puukolla paloiksi ja laita kauniiseen kulhoon. Säilytys jääkaapissa.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
3 comments
UI ui mitä herkkuja.
Suussasulavia 🙂
Kiitos ihanasta reseptistä, olivat ihan järjettömän hyviä! Näitä on pakko tehdä myös muutamalle ystävälle joululahjaksi =)