Ensimmäiset raparperit omasta maasta. Sen verran pieni kasvusto oli vielä, että jouduin hakemaan apuja naapurin raparperimaasta. Pitää siis tehdä lisäistutuksia, jos vaikka löytäisin sitä punaista raparperia, siitä saisi niin kauniin vaaleanpunaista mehua.
Tämä on syksyinen omppupiirakkareseptini, joka nyt kääntyi raparperitortuksi. Olen aikoinaan napannut ohjeen Valion sivuilta.
Kookos-raparperipiirakka
Pohja
2 dl sokeria
75 g voita
1 muna
1 dl kevytkermaa
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 1/2 tl leivinjauhetta
Täyte
6 dl rapaperiä paloiteltuna
1 dl Valio kevytkermaa
1/2 dl sokeria
1 rkl maissijauhoja
1 tl kanelia
1 dl kookoshiutaleita
Vaahdota sokeri ja voi. Lisää muna ja sekoita hyvin.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää vuorotellen kerman kanssa joukkoon. Levitä taikina voidellun (halkaisija 27 cm) piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Kuori ja paloittele raparperit ja laita kattilaan. Mittaa päälle kerma, sokeri ja maissijauhot. Kiehauta muutama minuutti. Sekoita kaneli ja kookoshiutaleet täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.
Kypsennä 200 asteessa noin 30 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.