
Syksy on tullut ja kesä hyvästeltiin Viinipäiväntasauksessa etikkamarinoidulla lohella sinappikastikeessa. Ohje on Björckin huippukokin kotiruokaa -kirjasta. Näin jälkikäteen pieniä huomioita ohjeeseen. Lisäisin suolan marinadiin, nyt se puuttui ohjeesta. Tekisin sinappikastiketta vain puolen annosta, koska nyt siitä riittää koko armeijalle. Lisäisin myös aineluettelossa mainitut munat, vaikka niitä ei enää ohjeessa ollutkaan. Nyt meiltä puuttui suola, mutta saihan sitä lisättyä pöydässäkin.
Lohi sinappikastikeen kanssa maistui kesälle ja tätä tehdään varmasti myös ensi kesänä. Ihan parasta kesäruokaa. Ehkä myös joulupöydässä?

Etikkamarinoitua lohta sinappikastikeessa
Ainekset
- 400 g ruodotonta ja nahatonta lohta
marinadi
- 1 porkkana
- 1 punasipuli
- 6 neilikkaa
- 4 rkl sokeria
- 1 rkl suolaa ei ole ohjeessa, mutta lisäisin
- 1/2 dl etikkaa
- 5 rkl valkoviiniä
- 1 l vettä
- puoli nippua tilliä
- sinappikastike tee puolikas annos
- 100 g sinappia käytin dijonsinappia
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 tl sokeria
- 4 tl suolaa
- 1 dl punaviinietikkaa
- 6 dl rypsiöljyä
- 4 munankeltuaista
- 1 rkl hakattua tilliä
- 1 tl sitruunamehua
Valmistusohje
- Pilko porkkana ja sipuli suupalan kokoisiksi paloiksi. Lisää marinadin ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä pari minuuttia ja kaada suupaloiksi leikatun lohen päälle. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 6 tuntia. Annoin kalan olla marinadissa yön yli.
- Vatkaa keltuaiset, sinappi, sokeri, suola, valkosipulinkynnet, viinietikka ja sitruunamehu. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää tilli.
- Tarjoile lohi sinappikastikkeen ja perunoiden kanssa. Koristele annokset sitruunaviipaleella ja tuoreella tillillä.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
4 comments
Tässäpä herkullisen oloinen resepti. Kiva, kun voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi. Sopii juhlaan ja arkeen.
Aika herkullinen tarjottava vaikka rapujuhliin.
Täällä juuri mietin samaa kuin Taru. Oivallinen herkku ja kala <3
Kala on aina hyvää. Tuo kastike kuulostaa loistavalta kalan kera, nälkä kyllä tuli 🙂