Mieheni ansiosta pakastimestamme löytyy myös fasaania, joka on minulle uusi tuttavuus keittiössä. Pihassamme niitä tepastelee useampiakin, siis myös edelleen. Rintafileet oli puhdistettu jo ennen pakastimeen laittamista, mutta haulin mukana sulkia uppoaa lihan sisään, joita yritin vieläkin nyppiä pois. Kuten kuvasta näkyy siivousoperaatio ei täysin onnistunut, hauli löytyi vasta suusta.
Pohjana käytin Passione-kirjan reseptiä. Kaikki elementit sopivat yhteen ja kun lautanen oli tyhjä nuolin viimeiset marsalakastikkeen rippeet, kotona kun oltiin. Tämä samainen resepti toimisi varmasti yhtä hyvin kanan ja muiden lihojen kanssa ja varmasti tulen niitä kokeilemaan. Aivan järjettömän hyvää.
Fasaanin kanssa tein suosikkiani maa-artisokkapyreetä ja paistoin voissa lisukkeeksi pakastimesta ottamiani suppilovahveroita suolalla maustettuna.



Fasaania saltimbocca
Ainekset
- 500 g fasaanin rintafileitä
- suolaa
- pippuria
- 100 g ilmakuivattua kinkkua
- tuoretta salviaa
- 3 dl marsalaviiniä
- 6 kpl salvianlehtiä
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
- Puhdista rintafileet ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita fileiden päälle 4-6 kpl salvianlehteä ja siivu ilmakuivattuakinkkua. Kiinnitä kinkku coktailtikulla kiinni. Paista pannulla molemmin puolin n. 2 minuuttia puoli, ensin kinkkupuoli ja nosta lautaselle folion alle. Kaada pannuun marsalaviiniä, lisää salvianlehdet ja anna kiehua muutama minuutti. Siivilöi kastike ja kaada takaisin pannuun. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää fasaanifileet pannulle ja anna niiden lämmetä pieni hetki. Tarjoile välittömästi.

Maa-artisokkapyree
Ainekset
- 1 kg maa-artisokkaa
- 5 salottisipulia
- 2 dl kuohukermaa
- Maldon suolaa
- 50 g voita
Valmistusohje
- Kuori maa-artisokat ja paloittele ne. Kuori salottisipulit ja pienistä. Lisää pannulle 50g voita, kuullota salottisipulit, lisää maa-artisokat ja paista muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja anna kiehua kunnes maa-artisokat ovat aivan pehmeitä n. 30 minuuttia. Varo ylikiehumista. Kaada kypsät maa-artisokat tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi. Mausta suolalla.
Vinkit
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
3 comments
Nam, mahtaisikohan tämä resepti toimia myös sorsan kanssa? mMillä on pakastin pullollaan sorsan rintafileitä mutten ole niitä vielä saanut ruuaksi asti…
Lisää kokeilemattomia ainesosia, ups. Sorsaa olen syönyt, mutta en koskaan laittanut. Jotenkin ajattelisin, että tämä taitaa olla aika yleispätevä ohje lähes minkä lihan kanssa tahansa. Kokeile ja kerro millaisia niistä tuli.
Kiitos, ups, kokeilen kunhan uskallan ;D