Leffaillassa pitää olla asiallinen varustus, joka meillä tarkoittaa aika usein pizzaa. Pizzoja tehdään 2 pellillistä, gluteeniton pizza aikuisten toivomilla täytteillä, toinen tavallisella pohjalla lasten toivomilla täytteillä. Lasten pizza pysyy yleensä samanlaisena. Tyttäreni haluaan katkarapupizzan ja poikani kinkku-katkarapupizzan, molempiin alle tomaattikastiketta ja päälle reilusti emmentalia. Aikuisten pizza muuttaa muotoaan, mutta usein kaava on sama eli tomaattikastiketta, mozzarellaa, rucolaa ja ilmakuivattua kinkkua.
Piipahdimme lauantaina Lidlissä ja minulta taisi ns. karata mopo käsistä. Deluxe-sarjan tuotteet olivat tulleet myyntiin ja minähän varastoin pikkujouluaikaa ajatellen erilaisia salameita, buffalomozzarellaa, bresaolaa, juustoja ja muita herkkuja aika kassillisen. En valitettavasti löytänyt Lidlin nettisivuilta valikoimaa, jotta olisitte nähneet mitä kaikkia herkkuja siellä oli. Mielestäni tuotteet ovat olleet hinta-laatusuhteeltaan jo useampana vuotena hyviä ja juuri sellaisia herkkuttelutuotteita, jotka maistuvat glögin kera talvi-iltana. Aika usein myös juuri nuo hyllyt tyhjenevät vauhdilla. Herkuttelijoiden kannattaa käydä tarkastamassa tilanne.
Tällä kertaa pizzaan laitettiin ilmakuivatun kinkun sijasta bresaolaa, kun kerran sitä tuli reilusti ostettua.
Jos teet pohjan vehnäjauhoista, niin käytä jauhoja 5 dl, muuten ohje säilyy samana.


Bresaola pizza (gluteeniton pizza)
Ainekset
Pohja
- 4,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 dl maitoa
- 75 g extra-virgin oliiviöljyä tai sulatettua voita
- suolaa
Täytteet
- tomaattikastike tai ketsuppi
- oreganoa
- 2 palloa mozzarellaa
- rucolaa
- bresaolaa tai ilmakuivattua kinkkua
- mustapippuria
- sormisuolaa
Valmistusohje
- Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää öljy ja maito ja sekoita. Nosta taikina leivinpaperille. Kauli uunipellin kokoiseksi kahden leivinpaperin välissä.
- Levitä pohjan päälle tomaattikastike tai ketsuppi. Jos tomaattikastiketta ei jaksa tehdä itse, niin valmiit lisäaineettomat pastakastikkeet tai hätätilanteessa ketsuppikin käy hyvin. Päälle hieman oreganoa ja siivutettua mozzarellaa.
- Uuniin 225-asteeseen n. 15-20 minuuttia. Kun pohja on tullut uunista revi päälle reilusti rucolaa sekä bresaolaa tai ilmakuivattua kinkkua. Rouhi päälle mustapipuria ja sormisuolaa oman maun mukaan.
- Päälle voi vielä lorauttaa hieman oliiviöljyä tai pestoa ja valkosipulia jokainen voi lisätä oman mielen mukaan.
5 comments
Se bresaola on ollut aivan loistavaa! Ja mozzarella myös. Minäkin haen Lidlistä näitä herkkutuotteita oikein mielelläni. Samoin viimeksi mukaan lähti induktiolevy ensi kesän ulkokokkailuja varten kaasupolttimon kaveriksi.
Iso Muru bongasi ilmeisesti tuon saman induktiolevyn ja huuteli myös jotakin mökkikokkailusta, mutta olin mukamas liian kiireinen kuuntelemaan siellä makkara- ja juustotiskin luona. Sehän olisi meidän kesäkeittiöön hyvä (vaikka sitä kesäkeittiötä ei tietenkään vielä ole olemassa) 🙂
Lidlissä on tosiaankin hyviä herkkutuotteita…Olispa täälläkin LIDL! Kesällä Helsingissä ihastuin Lidlin valkosuklaalla kuorrutettuun ,mansikalla maustettuun jäätelöpuikkoon,joka voitti mielestäni Magnumin puikot 1-0!
Luin, että teillä alkaa mansikka-aika, joten nyt olet ihan hiljaa "Lidl"in kaipuusta 🙂 Sulla on siellä herkkutuotteita joka päivälle ilman sitäkin. Toisaalta taitaa olla vain ajankysymys, koska Lidl tulee sinnekin. Kateellisena seuraan herkkupostauksiasi 🙂
Lidlin buffalomozzarella ja muutkin erikoisjuustot ovat kyllä hyviä. 🙂 Muutamasta on tullut kirjoitettua blogissakin, sääli vaan että kaikkia ei ole aina tarjolla.