Lauantai-iltana yritin epätoivoisesti olla pullan tuoksuinen nonna, taistelin gluteenittomien pullien kanssa, pullat voittivat 1-0. Tänään otin revanssin ja nyt tilanne on 1-1. Tänään menin kiltisti Semperin sivuille ja otin sieltä reseptin, joka oli tarkoitettu heidän jauhoilleen. Sen sijaan nämä revanssipullat maistuivat hyviltä. Visuaalisuus ei ollut huipussaan, mutta kauneus oli katsojan silmissä.
Tässä siis pullaresepti, jos kaapissa sattuu olemaan Semperin gluteenittomia jauhoja. Leikkasin osan halki ja laitoin väliin kotitekoista mansikkahilloa ja kermavaahtoa, nam!


Gluteenittomat kanelipullat
Ainekset
- 50 g voita
- 2 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1/2 dl sokeria
- 1 muna
- 1/2 tl suolaa
- n.6-7 dl Semper gluteeniton mix-jauhoseos
täyte
- 50 g voita
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl kanelia
- Voiteluun:
- muna
- raesokeria
Valmistusohje
- Yhdistä sulatettu voi ja maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää sokeri, muna ja suola ja sekoita tasaiseksi. Vaivaa jauhot joukkoon. Anna taikinan kohota n. 30 min.
- Jaa taikina 20 paperivuokaan. Taikinan pitää olla löysää.
- Yhdistä täytteen ainekset. Paina pullan keskiosaan syvennys ja annostele siihen n.1 teelusikallinen täytettä. Kohota pellillä liinalla peitettynä n. 20 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
- Paista 225 °C:ssa n. 10 minuuttia.
3 comments
Kaikki gluteenittomat leivokset jäävät aina jotenkin kosteiksi ja möhnäisiksi sisältä :-/ Onko tähän mitään kikkaa?
Sullakin on ollut tähdet väärässä asennossa 😉 Totta puhuen, viljaton ruokavalio on vähentänyt leivontaani radikaalisti, juuri epäonnistuneiden kokeilujen takia.
Ihan samalla tavalla on käynyt minullekin. Osa leivonnnista vaatii todella hyvän munan ja sokerin vatkauksen, jonka nykyään teenkin yleiskoneella. Koita olisiko siitä apua yhtään. Onnistumisen ja epäonnistumisen kautta voittoon on ainoa vaihtoehto. Piirakat ovat yleensä onnistuneet suhteellisen hyvin, mokkapalat onnistuvat aina, kakkupohjat välillä vähän paremmin ja välillä ei niin hyvin, pullien tarinan jo tiedätkin. Riippuu niin paljon mitä gluteenitonta jauhoa käyttää. Lähes kaikki blogini reseptit ovat gluteenittomia ja kaikki on kokeiltu, kurkkaa täältä jos löytäisit jotakin kokeiltavaa http://www.hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.fi/search/label/Gluteeniton
Gluteeniton pulla onnistuu paremmin, kun taikinassa käyttää sitkonkorvikkeita. Psyllium on se olennaisempi sitkonkorvike, joka saa gluteenittomien hiivaleivonnaisten rakenteen moninkerroin paremmaksi ja rakenteen kuohkeammaksi. Itse hifistelen pullataikinan kanssa ja lisään siihen vielä ripauksen ksantaania. Jos kaipaat valmista ohjetta, testaa pullaa blogistani löytyvällä ohjeella (uskallan suositella, tulee hyvä pulla vaikka itse kehunkin 😀 )