Ajattelin tehdä huomiseksi Jääkarpaloisen pavlovan. Marenki on jo uunissa ja huomiseksi jää kinuskinteko, sen ajattelin tehdä itse ja tietenkin kakun koristelu. Tämä siis jälkkärisuunnitelma ja kuohuva on kylmässä. Vaihtoehtoisesti mietin tätä valkosuklaa-passionkakkua, joka on todella herkku, mutta päädyin kokeilemaan jotakin uutta.
Kakusta tuli huippuhyvä, suosittelen kokeilemaan jos pakastimesta löytyy karpaloita. Jos karpaloita ei ole kokeile puolukoita tai punaisia viinimarjoja.


Jääkarpaloinen pavlova
Ainekset
Marenkipohja
- 6 valkuaista
- 2 dl sokeria erikoishienoa
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- hyppysellinen suolaa
- 2 tl maissitärkkelystä
- 1 tl valkoviinietikkaa
Täyte
- 3 dl kuohukermaa
- 1,5 dl kinuskikastiketta (tee itse tai osta valmista)
- 1 tl vaniljasokeria
- 5 dl jäisiä karpaloita
Lisäksi
- kinuskikastiketta (tee itse tai osta valmista)
Valmistusohje
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita keskenään hieno-, tomu- ja vaniljasokeri. Lisää vaahtoon ripaus suolaa ja sokeriseos erissä samalla vatkaten. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja etikka.
- Levitä marenkivaahto leivinpaperilla peitetylle pellille, ø noin 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Painele levyn keskelle lusikalla syvennys täytettä varten.
- Kypsennä marenkia ensin 125-asteisessa uunissa puoli tuntia. Laske lämpö 100 asteeseen ja kypsennä edelleen 1,5 tuntia.
- Sammuta uuni ja anna pohjan jäähtyä uunin jälkilämmössä.
- Täytä pavlova juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon kinuskikastiketta pikkuhiljaa, maun mukaan. Lusikoi vaahto kakun keskelle ja koristele pinta karpaloilla ja kinuskikastikeraidoilla.
Vinkit
Tee kinuskikastike itse. Keitä 3 dl fariinisokeria ja 3 dl kermaa noin 15-20 minuuttia. Siitä jää vielä vähän yli karpaloiden päälle kaadettavaksi kuumana. Jos karpaloita ei ole pakastimessa, koita puolukoilla tai punaisilla viinimarjoilla.