Elokuun illoista pitää nauttia ja penkoa grillireseptejä esiin ja grillailla vaikka toppatakki päällä, jos muuten ei tarkene. Pimeys, paljon kynttilöitä ja ihanat tuoksut grillistä, niistä on elokuun illat tehty.
Tämä loistoresepti löytyi Leilan parhaat ruokaohjeet -kirjasta ja tätä tullaan tekemään monta kertaa, niin hyvää se oli. Nuo grillatut hedelmät sopivat oikeastaan minkä lihan kanssa tahansa, kunhan ei lähde maustamaan lihaa liikaa. Mozzarellan määrän tuplasin ja se oli juuri sopivasti.


Grillatut hedelmät ja jogurttikanaa
Ainekset
- 450 g kanan rintafilettä
- 2 dl kreikkalaista jogurttia
- 2 tl garam masalaa
- 1/2 tl kurkumaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
- 1 pestyn limen kuori
- 4 luumua
- 4 nektariinia
- 6 tomaattia
- 1 rkl sokeria
- hyvää oliiviöljyä
- sormisuolaa
- mustapippuria myllystä
- 250 g mozzarellaa
- ruukku basilikaa
Valmistusohje
- Marinoi kanan rintafileet jogurtin, mausteiden, puristetun valkosipulin, inkiväärin ja raastetun limetinkuoren seoksessa. Halkaise luumut ja nektariinit ja poista kivet. Halkaise myös tomaatit. Mausta hedelmät sokerilla, tilkalla oliiviöljyä, suolalla ja mustapippurilla.
- Grillaa fileet, hedelmät ja tomaatit.
- Laita grillatut hedelmät ja tomaatit vadille kerroksittain mozzarellan ja basilikalehtien kanssa. Lisää tarvittaessa hieman sormisuolaa.
———————————-
The darkness, a lot of candles and the wonderful smells from the grill, is what the evenings of August has been made of.
Grilled fruit and yogurt chicken
450 g chicken breast
2 cup Greek yogurt
2 teaspoons garam masala
1/2 teaspoon turmeric
1 clove of garlic
1 thumb-size piece of ginger
1 washed lime peel
4 plum
4 nectarines
6 tomatoes
1 tablespoon sugar
good olive oil
flake salt
freshly milled black pepper
250 g of mozzarella
pot of basil
Marinate the chicken breast fillet in yogurt, spices, crushed garlic, ginger and grated lime rind mixture. Cut the plums and nectarines and remove the stones. Halve the tomatoes. Season the fruits with sugar, olive oil, salt and black pepper.
Grill the fillets, fruits and tomatoes.
Place the grilled fillets, fruits and tomatoes to dish in layers with mozzarella and basil. If necessary, add a little flake salt.