Rakentelin perjantaina vartaita Aleksi Herlevin – Herlevi liekeissä -kirjasta. Kaikessa yksinkertaisuudessaan niistä tuli loistavia. Ohje oli peuranfileestä, mutta korvasin peuran hirvellä ja yhtä lailla siihen olisi voinut laittaa nautaa.
Kirja lupaa rentoa meininkiä ja kontailematonta kokkausta ja pitääkin lupauksensa hyvin. Reseptit pysyttelevät tarpeeksi yksinkertaisina, mutta kuitenkin mielenkiintoisina. Eihän kukaan halua seistä kesällä keittiössä tarpeettoman pitkään. Kirjassa on grillattavien lisäksi herkullisen oloisia lisukkeita, maustesekoituksia ja marinadeja. Kikherne-pekaanipähkinäsalaatti oli mielenkiintoinen tuttavuus ja hyvänmakuinen. Lisäpisteet annan kirjan kauniista ulkoasusta, kauniine valokuvineen.
Grillivartaat hirvestä
Ainekset
- 500 g hirvenfileetä
- 1 rasia herkkusieniä tuoreita
- 1 pkt pekonia
- 2 punasipulia
- 1 kesäkurpitsa
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 rkl timjamia tuoretta hienonnettuna
- 2 rkl rosmariinia tuoretta hienonnettuna
- 1/2 dl rypsiöljyä käytin oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
- varrastikkuja vedessä liotettuna
Valmistusohje
- Leikkaa liha ja kasvikset samankokoisiksi reiluiksi paloiksi. Kääri osa lihanpaloista ja sienistä pekoniin. Varrasta tikkuihin vuorotellen lihaa ja kasviksia.
- Sekoita valkosipuli, timjami, rosmariini ja öljy. Hiero suolaa ja pippuria vartaisiin, ja lopuksi marinadi. Anna marinoitua mielellään tunnin verran.
- Grillaa vartaita kuumalla grillillä yhteensä n. 10 min, kääntele grillauksen aikana. Laita tarjolle.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
6 comments
Grillaukseen hurahtaneina, voimme suositella kaasugrilliksi Beef Eaterin, nelipolttimoista kaasugrilliä. Siinä on valurautaiset parilat ja taso-osa ja olemme kokanneet grillin ihan puhki. Kaasugrillin helppouteen ihastuneena olinkin hämmästynyt, kun siippa toi kotiin kauneimman koskaan näkemäni, kermanvalkoisen, emalipintaisen Barbecook -hiiligrillin. Sen sytyttämiseen ei käytetä sytýtysnestettä! Grillissä on pitkä putki, jonka ala-osaan rullataan sanomalehteä (Hesari, Aamulehti, SK) ja sytytys tapahtuu alaosan raoista. Hiiliä tulee normaaliin tapaan grillin pohjalle. Sytytys onnistuu sataprosenttisesti, aina. Todisteena on valtava, hetkellinen savunmuodostus. Hiiligrillin ansiosta grillauskautemme alkaa tammikuussa ja loppuu joulun aikaan. Hiiliä on syytä varata koko talvikaudeksi, sillä suklaarasiatornit syrjäyttävät hiilipussit jossain vaiheessa ja hiilien kysely joulukuussa herättää hämmennystä.
Ihanaa grillauskesää!
vou, hyvännäkösiä vartaita. Juhannuksena tuli kans tehtyä melkein samalla kaavalla, mutta peurasta. Herkullisen näkönen kuvakin.
Alkaa pakastin tyhjenemään huolestuttavasti ja kesää on kuitenkin jäljellä. Peuravartaat on varmasti vielä parempia, itse tykkään siitä melkein enemmän kuin hirvestä. Toivottavasti pakastin täyttyy taas syksyllä metsän herkuista 🙂
Grillaukseen hurahtaneina, voimme suositella kaasugrilliksi Beef Eaterin, nelipolttimoista kaasugrilliä. Siinä on valurautaiset parilat ja taso-osa ja olemme kokanneet grillin ihan puhki. Kaasugrillin helppouteen ihastuneena olinkin hämmästynyt, kun siippa toi kotiin kauneimman koskaan näkemäni, kermanvalkoisen, emalipintaisen Barbecook -hiiligrillin. Sen sytyttämiseen ei käytetä sytýtysnestettä! Grillissä on pitkä putki, jonka ala-osaan rullataan sanomalehteä (Hesari, Aamulehti, SK) ja sytytys tapahtuu alaosan raoista. Hiiliä tulee normaaliin tapaan grillin pohjalle. Sytytys onnistuu sataprosenttisesti, aina. Todisteena on valtava, hetkellinen savunmuodostus. Hiiligrillin ansiosta grillauskautemme alkaa tammikuussa ja loppuu joulun aikaan. Hiiliä on syytä varata koko talvikaudeksi, sillä suklaarasiatornit syrjäyttävät hiilipussit jossain vaiheessa ja hiilien kysely joulukuussa herättää hämmennystä.
Ihanaa grillauskesää!
Grillaukseen hurahtaneina, voimme suositella kaasugrilliksi Beef Eaterin, nelipolttimoista kaasugrilliä. Siinä on valurautaiset parilat ja taso-osa ja olemme kokanneet grillin ihan puhki. Kaasugrillin helppouteen ihastuneena olinkin hämmästynyt, kun siippa toi kotiin kauneimman koskaan näkemäni, kermanvalkoisen, emalipintaisen Barbecook -hiiligrillin. Sen sytyttämiseen ei käytetä sytýtysnestettä! Grillissä on pitkä putki, jonka ala-osaan rullataan sanomalehteä (Hesari, Aamulehti, SK) ja sytytys tapahtuu alaosan raoista. Hiiliä tulee normaaliin tapaan grillin pohjalle. Sytytys onnistuu sataprosenttisesti, aina. Todisteena on valtava, hetkellinen savunmuodostus. Hiiligrillin ansiosta grillauskautemme alkaa tammikuussa ja loppuu joulun aikaan. Hiiliä on syytä varata koko talvikaudeksi, sillä suklaarasiatornit syrjäyttävät hiilipussit jossain vaiheessa ja hiilien kysely joulukuussa herättää hämmennystä.
Ihanaa grillauskesää!
Kiitos Mempula vinkistä. En olekaan himogrillaaja, kun sinuun vertaa :), mutta samaan tähdätään. Jotenkin tänne mökin slow meininkiin sopisi tuo hiiligrillaus paremmin, mutta sitten taas välillä pitäisi olla enemmän quick ja kaasugrillin paikka. Saa nähdä mikä tänne lopulta päätyy. Tuo valkoinen hiiligrilli kuullostaa mahtavalta, onko se muuten pysynyt valkoisena? Ihanaa grillikesää myös sinulle!