Miten ihanan lämmin Viinipäiväntasaus olikaan. Kun ystävät hehkuttivat heinäkuun lopussa viimeisiä kesäpäiviä, päätin toisin. Sanotaan, että asenne ratkaisee ja tällä kertaa universumi oli täysillä toiveissani mukana. Tästä lähtien minun kesäni kestää pidempään kuin koskaan aiemmin. Aloittelen kesän vieton maaliskuussa ja lopettelen aikaisintaan lokakuussa. Loka-maaliskuun väliin voikin sitten tuupata kaikki muut vuodenajat. Puolen vuoden kesä kuullostaa paljon paremmalta kuin kolme kuukautta. Asenne ratkaisee, nähdään maaliskuussa miltä tilaukseni näyttää vai onko universumin tilauskanta ollut täynnä. Joka tapauksessa kesällä kuuluu nauttia raikkaista hedelmäsalaateista.
Tässä aivan äärettömän yksinkertainen ja järistyttävän hyvä hedelmäsalaatin resepti. Tein tätä Viinipäiväntasauksen jälkkäriksi, mutta yhtälailla tämä maistuu brunssilla tai viikonlopun aamiaisen herkkuna. Miksi hedelmäsalaatti onkaan unohdettu? Onhan tämä niin hyvää ja kaiken lisäksi terveellistäkin.
Tomi Björckin huippukokin kotiruokaa 2 -kirjasta napattiin useampi resepti Viinipäiväntasaukseen ja tämä oli yksi niistä. Kirja on loistava, mutta ohjeet huolettomasti kirjoitettu. Ainesosia on unohdeltu ohjeista ja osassa ohjeista tuntuu, että niitä ei ole testattu. Joka tapauksessa lopputulos on useimmiten hyvä, mutta vähän salapoliisin työtä se välillä vaatii.
Tuoretta kookosta en tähän hätään löytänyt eikä korvaajaksi ajattelemiani kookoslastujakaan ollut kaupassa, mutta hyvin pärjättiin ilmankin. Mikä parasta, reseptissä ei ollut ollenkaan lisättyä sokeria ja eihän se todellakaan sitä kaipaa näin upeilla hedelmäisillä mauilla. Yrttejä ei reseptissä ollut ja laitoin niitä sen mukaan mitä kasvimaalta löytyi. Sekä ananassalvia että sitruunamelissa molemmat sopivat tähän loistavasti. Kuvittelisin myös mintun olevan elementissään tässä.



Hedelmäsalaatti mascarponekermalla
Ainekset
- 1 tuore ananas
- 1 tuore mango
- 1 passionhedelmä
Mascarponekerma:
- 1 dl mascarponejuustoa
- 3 rkl kermaa
- 1 vaniljatanko
Yrttejä:
- Ananassalviaa
- Sitruunamelissaa
Valmistusohje
- Kuori ja leikkaa hedelmät haluamaasi muotoon. Tarjoile mascarponekerman ja (myslien) kanssa.
- Mascarponekerma: Vaahdota kerma ja mascarpone yhdessä vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon vaniljatangon siemenet, älä vatkaa enää.
Vinkit
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu