Aloin eilen tekemään lapsille makaronilaatikkoa, jotta saavat lämmittää kaapista kun heillä on ruokatunti koulusta. Jotenkin siinä makaronia keitellessäni mietin, että mitäköhän kasvista laatikon sekaan laittaisi, ettei olisi ihan pelkkää lihaa ja makaronia. Muistin, että mimmi oli pyytänyt viime viikolla lasagnea ja siitähän se ajatus sitten lähti. Helppo ja nopeaa lasagnea, mutta makaronista.
Kaapista löytyivät kaikki tarvittavat ainekset, mikä ei ole itsestäänselvyys kun kauppatavarat tilataan kerran viikossa nykyään. Sitä on oppinut tekemään aika tarkat ruokalistat viikoksi, jotta aika ei mene säveltämiseen. Pari kolme päivää samaa lounasruokaa ja iltaruoka tehdään yleensä joka päivä erikseen.
Takaisin makaronilaatikkoon tai lasagnetteen tai pikalasagneen tai miksi tätä sitten kutsutaankin. Tämä on joka tapauksessa varmasti se nopein, helpoin ja älyttömän hyvä. Lapset sanoivat, että tätä syödään jatkossa normi makaronilaatikon sijasta.
Tämän tarkoitus ei siis ole väheksyä lasagnea, joka tehdään hitaasti ja rakkaudella pitkään hauduttaen, kuten
Anthony Bourdainin lasagne
Jamie Oliverin lasagne
Vaan kun suuri lasagnen himo iskee keskellä viikkoa, niin tästä saa apuja. Toinen tärkeä asia on, että tämä on ihan valtavan paljon maukkaampi kuin perusmakaroonilaatikko.


Lasagne makaronista
Ainekset
- 400 g täysjyvämakaronia lihaliemessä keitetty
Jauhelihakastike
- 500 g jauheliha hirvi tai nauta
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1-2 pss tuoreita babypinaatinlehtiä (ei pakollinen) 1pss oli 65g
- suolaa
- mustapippuria
- 2 rkl provencen yrtit -mausteseos
- 400 g tomaattimurskaa
- 2 rkl balsamico tai sokeria
Juustokastike
- 2 rkl voita
- 5 dl maitoa
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl juustoraastetta
- suola
- 1 tl muskottipähkinää
Päälle
- juustoraastetta
Valmistusohje
- Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi lihaliemessä. Kaada lävikköön valumaan.
- Kuullosta sipuli- ja valkosipulisilppu pannulla. Lisää sekaan jauheliha ja ruskista. Mausta jauheliha suolalla, mustapippurilla ja provencen yrtit mausteseoksella. Laita babypinaatinlehdet sekaan ja sekoittele kunnes menevät kasaan.Kaada sekaan tomaattimurska ja lisää balsamico. Sekoita ja anna hautua sen aikaa kun teet juustokastikkeen. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Kastikkeen pitää maistua kunnolla tässä vaiheessa.
- Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sekaan vehnäjauho, sekoita tasaiseksi ja lisää maitoa pikku hiljaa koko ajan tasaisesti vispaten pohjaa myöden. Kun seon on tasaista lisää juustoraaste ja sekoittele. Lisää mausteet.
- Kaada vuokaan pohjalle jauhelihakastiketta, päälle makaronia ja juustokastiketta. Päälimmäinen kerros makaronia ja juustokastiketta ja juustoraastetta.
- Laita uuniin n. 30 minuutiksi 190-astetta. Katso, ettei laatikko pala päältä.
- Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
1 comment
Lähti testiin, kun pastalevyt jäi vahingossa kauppaan.