Ihania mausteita ja lämpimiä makuja, sekaan paljon äyriäisiä ja päälle sitruunaa ja majoneesia. Paella on niin älyttömän hyvää ja tämä resepti oli kaiken lisäksi suhteellisen nopea tehdä. Resepti löytyi Ravintola Murun hyvä ruoka parempi viini -kirjasta, mutta tein tästä vielä vähän paremman.
Rapuja ja simpukoita laitoin reilusti. Sulatin Pirkan parhaat -pakasteet kokonaisuudessaan tähän, eikä se ollut yhtään liikaa. Tällä kertaa päädyin laittamaan pakaste sinisimpukat ilman kuoria, koska sellainen paketti löytyi pakasteesta. Kuorien kanssa annoksesta saisi huomattavasti näyttävämmän, kuorettomana huomattavasti helpomman syötävän.
Ja kun alatte ihmettelemään parmesania paellassa, niin antakaa sille mahdollisuus. Niin minäkin tein enkä pettynyt. Kuvasta puuttuvat oliivit, koska nuorimmainen “ei voi sietää niitä”. Tarjoilimme ne konfliktien välttämiseksi eri kulhosta.
Blogista löytyy myös toinen erinomainen paella, mutta siihen menee hieman enemmän aikaa.


Paella á la Muru
Ainekset
- 2 salottisipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- 2 timjaminoksaa
- 100 g chorizo leikkelettä kuutioituna
- 3 dl risotto tai paellariisiä
- veitsenkärjellinen sahramia
- 2 dl valkoviiniä
- 1 l kanalientä
- 50 g mustia kalamataoliiveja
- 100 g punaista paprikaa kuutioituna
- 50 g parmesanjuustoa raastettuna
- 40 g voita
- 1/2 tl suolaa
- pippuria
- lehtipersiljaa
- 400 g Jättikatkaravun pyrstöjä (Pirkan parhaat)
- 200 g Sinisimpukoita kuorettomia (Pirkan parhaat)
- Sitruuna paloina
- Hyvälaatuista majoneesia itse tehtyä tai Hellman´s valkosipulia sekaan puristettuna tai sitten naturel.
Valmistusohje
- Leikkaa salottisipulit ja valkosipulinkynnet pieniksi kuutioiksi. Lämmitä kattilaa hieman ja lisää öljy, timjaminoksat, pilkotut sipulit ja chorizokuutiot. Kuullota hetki.
- Llisää riisi ja sahrami ja kuullota matalalla lämmöllä, kunnes riisinjyvät muuttuvat aavistuksen läpikuultaviksi.
- Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää vähitellen kuumaa kanalientä samalla koko ajan sekoittaen. Lisää suolaa.
- Riisi on lähes kypsää noin 12 minuutin kuluttua siitä, kun olet alkanut lisätä lientä ja voi aloittaa viimeistelyn.
- LIsää oliivit ja paprikakuutiot. Lisää parmesaani ja voi koko ajan sekoittaen. Kun paellan koostumus on haluamasi kaltainen, lisää sekaan suola ja hiennonnettu lehtipersilja (jätä vähän koristeeksi) sekä pakkauksen ohjeen mukaan sulatetut simpukat. Paista ravunpyrstöt paistinpannulla reippaassa voissa ja valkosipulissa nopeasti, niin että saavat hieman väriä. Lisää paellaan sekaan ja säästä muutamia koristeeksi päälle.
- Leikkaa jokaiselle sitruunapala, joka puristetaan paellan päälle ja annostele majoneesia kulhoon, josta jokainen voi lisätä sitä.