Nyt lähdetään Ranskaan (keittiössä), ehkä taannoisella Marokon matkalla oli vaikutusta asiaan. Nyt kuitenkin halusin ruoasta gluteenittoman ja näin myös minulle sopivan. Tein crepet riisijauhoista, joka teki niistä neutraalin makuiset ja antoi tilaa hienostuneelle täytteelle, johon oikeutetusti kuuluvat herkkutatit. Nämä crepet käyvät yhtä hyvin myös makean täytteen kanssa.
Crepejen hienostunut täyte komppaa erittäin sujuvasti samppanjan kanssa. Samppanjan aromit korostuvat ruoan kanssa eivätkä peitä ruoan nyansseja. Täydellinen liitto on syntynyt. Ruoka ei sinänsä ole mikään monimutkainen, mutta eihän katuruoan kuulukaan olla.





Herkkutatti-vuohenjuusto crepet
Ainekset
Herkkutattimuhennos
- voita paistamiseen
- 1/2 isosta keltasipulista pieneksi paloiteltuna
- 120 g herkkutatteja pakastettuja
- 125 g creme fraichea täysrasvaista
- 1 tl rakuunaa
- sormisuolaa
- 1 tl rosepippuria
Crepet gluteeniton
- 4 isoa
- 2 munaa
- 2,4 dl riisijauhoa
- 2,4 maitoa
- 1 tl suolaa
- voita paistamiseen
Lisäksi
- 4 rkl levitettävää vuohenjuustoa
- rosepippuria
Valmistusohje
Herkkutattimuhennos
- Kuullota sipulit voissa läpikuultaviksi. Lisää pakastetut herkkutatit ja anna hautua sipuleiden kanssa, kunnes ovat sulaneet. Lisää creme fraiche ja anna muhia n. 5 min. Lisää ripaus sormisuolaa ja rosepippuria ja rakuunaa.
Crepet
- Sekoita muna, riisijauho, maito ja suola haarukalla tasaiseksi. Paista pannulla voissa. Tämä taikina on aika tanakkaa, joten kun laitat pannulle kauhallisen taikinaa. Kääntele pannua nopeasti, jotta taikina leviää.
- Täytä crepet herkkutattimuhennoksella. Lisää jokaiselle crepelle levitettävää vuohenjuustoa ja koristele rosepippurilla. Tee crepestä tötterö tai rulla ja tarjoile.
6 comments
Todella kauniita kuvia oot napannut ja ihanasti aseteltu on annoskin. 🙂
Kiitos Maija 🙂
Kuulostaa ihanalta:) Itsekin tykkään käyttää lätyissä riisijauhoa;kun se antaa vähän rapeuttakin sen gluteenittomuuden lisäksi.
Ja onneksi Hipulle ei käynt pahemmin:)
Riisijauho oli mukava löytö, pitää oikeasti tutkia vähän netistä mihin kaikkeen sitä voisi käyttää.
Hippu pikku kulinaristi taisi selvitä pelkällä säikähdyksellä, ei ainakaan vielä mitään oireilua 🙂
Kauniita kuvia ja on tosi herkullisen näköistä:P
Kävin myös ihailemassa teidän mökkikuvia. Tosi kivan näköiseksi olette rempanneet ja laittaneet! Mun suku on äidin puolelta Porista kotoisin ja meillä oli siellä yhdessä saaressa mökki jota kaipaan todella paljon. Niin paljon että nyt kun toin mieheni ekaa kertaa tänä kesänä Poriin niin aloimme kummatkin miettimään mahdollisuutta hankkia mökki sieltä:)
Kiitos Susanna 🙂 Ymmärrän yskän ja paluuta ei ole, mökkikuume vie mennessään. Etuoveen vahti päälle ja tervetuloa takaisin Poriin <3