
Ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen yhdistää curryä, katkarapuja ja kylmäsavulohta uuniloheen, mutta tulet yllättymään miten älyttömän hyvää ja helppoa tämä kuorrutettu uunilohi on. Yksi perheemme suosikeista, jota tehdään todella usein edelleen.
Katkaravuilla ja kylmäsavulohella kuorrutettu lohi uunissa
Ainekset
- 800 g lohifilettä
- 100 g kylmäsavulohta
- 100 g katkarapuja
- 50 g suolakurkkua
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl tilliä
- 2 rkl curryä
- ripaus cayennepippuria
- mustapippuria myllystä
- 3-4 rkl parmesanraastetta
Valmistusohje
- Leikkaa lohifileestä viistosti nahkaa myöden neljä viipaletta. Paista lohet kuumalla pannulla pannulla nopeasti kummaltakin puolelta. Mausta pippurilla. Leikkaa kylmäsavulohi ja katkaravut pieniksi. Sekoita kaikki aineet keskenään, mutta parmesanraasteesta vain puolet. Laita täytettä lohiviipaleiden päälle ja ripottele loput parmesanraasteesta pinnalle. Grillaa lohet uunissa grillivastuksen alla noin 10 minuuttia 220-asteessa, kunnes pinta rapea.
Vinkit
Resepti on Hyvän Maun Rajoilla -kirjasta mukaeltuna. . Suolakurkku oli unohtunut kauppaan, joten käytin sen sijasta kotitekoista kurkku-sipulisäilykettä.