Hernekeitto poreilee keittiössä parasta aikaa. Liottelin viime yönä herneitä ja laitoin keiton kiehumaan aamusella.Tästä tulee iso kattilallinen keittoa. Onneksi hernekeitto sopii pakastettavaksi, josta sitä on helppo ottaa hätävararuoaksi.
Tein samalla suurta sinappikokeilua, Dijon vai Yyterin sinappi ja tänään pidemmän korren veti makean väkevä Yyterin sinappi.



Hernekeitto
Ainekset
Liotukseen:
- 1 kg kuivattuja herneitä
- 4 l vettä
Keittoon:
- liotetut herneet
- n. 2.5l vettä
- 1 lihaliemikuutio tai kasvisliemikuutio
- 2 silputtua keltasipulia
- kuivattua timjamia
- 2 laakerinlehteä
- suolaa
- 600 g Ylikypsää possun kylkeä palana
Valmistusohje
- Liota herneet vedessä yön yli. Kaada vesi pois.
- Lisää uusi vesi ja keitä herneitä 30 minuutin ajan laakerinlehtien kanssa. Lisää silputtu sipuli, lihaliemikuutio ja timjami. Keittele vielä 1,5 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa.
- Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Leikkaa kylkipaloista kuori irti. Paloittele possu ja lisää ne keittoon mukaan. Kuoret voit laittaa mukaan antamaan makua, mutta ota ne pois ennen tarjoilua. Lämmitä hetki.
5 comments
Viime vuonna julkaisemasi pullaresepti toimii ainakin hyvin 🙂
Miksi ihmeessä minä en käyttänyt sitä? 🙂
Miksi heität herneiden liotusveden pois,olethan herneet kuitenkin ennen liotusta hyvin huuhdellut? Eka kerta,kun tiedän jonkun näin tekevän. Mutta lopputulos varmaan ihan yhtä hyvä.
Tässä on kahta koulukuntaa. Toiset keittävät liotusvedessä ja toiset eivät. Muutaman jutun löysin, että liotusveden pois heittäminen saattaisi tehdä keitosta hieman vatsaystävällisempää, mutta taitaa olla vain tottumusjuttuja kummalla tavalla tekee. Löysin samalla tietoa, että jos hernekeitto aiheuttaa ilmanmuodostusta, kannattaa lisätä esim. meiramia tai korianteria tai muuta ilmanmuodostusta ehkäisevää yrttiä. Tätä pitää ehdottomasti kokeilla. Normistihan aika moni taitaa automaattisesti laittaa meiramia sekaan.
Tuollaiset linkit ovat aina hyviä, kiitos!!!