Ostin tänään kaksi paketillista kanafileitä, yhteensä 1,2 kg. Kun pääsin kotiin, huomasin että viimeinen käyttöpäivä on huomenna. Oli siis pakko kypsentää kanat tänään ja ajattelin kokeilla pitkästä aikaa Peggyn pienen punaisen keittiön Igorin kanaa, mutta tällä kertaa tomaatilla, koska paprikaa ei ollut ja vuohenjuustoa sekä creme fraichea oli pakko kokeilla tähän. Vitsi miten hyvää tuli, koko perhe tykkäsi ihan järjettömästi. Igorin kanaa on siis helppo muuntaa omaan makuun sopivaksi.
Laitoin tähän kaikki 2 paketillista fileitä, mutta toki pienemmälläkin määrällä pärjää, silloin kastiketta riittää enemmän. Kastike on sen verran tuhtia tavaraa, että meille riitti oikein hyvin vähän pienempikin annos ja tästä padallisesta riittää useammaksi päiväksi.
Kastikkeesta tuli aivan loistavan makuista myös tomaatin kanssa ja vuohenjuusto antoi kivan säväyksen kastikkeeseen. Ehdottoman hyvä. Igorin kana pata on äärimmäisen kiva resepti varioida sen mukaan mitä jääkaapista milloinkin löytyy. Kaikki kunnia Peggylle tästä loistavasta reseptistä.

Igorin kana tomaatilla
Ainekset
- 1,2 kg kanan filettä voit laittaa myös pienemmän määrän, näin kastiketta riittää enemmän
- 2 isoa sipulia kuutioituna
- 4 valkosipulin kynttä hiennonnettuna
- 70 g tomaattipyrettä
- 1 rkl sokeria
- 2 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 2 dl kanalientä
- 200 g creme fraichea 18%
- 200 g Creme Bonjour vuohenjuusto -tuorejuustoa
- 2 rkl persiljaa silputtuna
- 100 g kirsikkatomaatteja
- persiljaa koristeluun
Valmistusohje
- Kuullota pannussa sipulit. Lisää joukkoon tomaattipyre ja freesaa hetki.
- Lisää joukkoon suola, sokeri, pippuri, persilja ja kanaliemi. Sekoita.
- Lisää joukkoon creme fraiche ja tuorejuusto ja sekoita. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti.
- Paista kana fileisiin kauniin ruskea pinta nopeasti kuumalla pannulla.
- Asettele fileet vuokaan ja kaada kastike fileiden päälle, niin että ne peittyvät. Heitä tomaatit joukkoon.
- Laita uuniin 175 asteeseen, noin 30 minuutiksi. Koristele persiljalla.
- Tarjoile vaikka riisin kanssa.
Vinkit
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
4 comments
Kuulostaa todella herkulliselta versiolta <3 Kokeilen ehdottomasti 🙂
Ihanaa viikkoa!
Näyttääpä herkulliselta ja ihana kombon saa tomaatista ja vuohenjuustosta. Nam!
Rakastan juuri improvisoida ruoanlaitossa ja heittää sekaan mitä jääkaapista kulloinkin löytyy – vuohenjuusto on vaan niin NAM!
Ei tullut meidän aasialaisten vieraiden suosioon, mieheni tekemät ei sit kyllä kelpasivat