Ihanaa hedelmäjälkiruokaa grillissä valmistettuna, uhka vai mahdollisuus? Olemme tehneet inkivääri-hedelmäpaistosta ennen uunissa, muuta kuumana kesäpäivänä ei tee mieli lämmittää uunilla pientä valmiiksi lämmintä mökkiä. Siitä syystä grilli oli parempi vaihtoehto. Ole varuillasi, etteivät hedelmät pala vuokaan kiinni. Tarkoitus on siis enemmänkin gratinoida paistos, sulattaa suklaa ja saada hedelmät lämpimäksi samalla.
Helppoa herkuttelua kesäpäivään!
Inkivääri-hedelmäpaistos grillissä
Ainekset
- 8 reilua annosta josta riitti vielä seuraavallekin päivälle
- 6 banaania
- 6 nektariinia
- 4 kourallista mansikoita
- 1 dl muscovadosokeria
- 1 dl sokeria
- 4 dl kookoshiutaleita
- tuoretta inkivääriä raastettuna
- 400 g valkosuklaata Panda
- 1 litraa vaniljajäätelöä
Valmistusohje
- Kuori ja viipaloi hedelmät ja laita kerroksittain matalaan leveään foliovuokaan tai kahteen sellaiseen. Sekoita keskenään sokerit, kookoshiutaleet, hienoksi raastettu inkivääri ja hienonnettu valkosuklaa.
- Sirota seos hedelmien pinnalle ja gratinoi grillissä, kunnes pinta saa kullankeltaisen värin ja hedelmät lämpenevät hieman.
- Tarjoa lämpimänä jäätelön kanssa.