Tuhtia, mausteista lihapataa pitkästä aikaa. Toiveissa olisi, että tästä riittäisi edes muutamaksi päiväksi eikä Iso Muru söisi koko kattilallista. Jos et ole chilin ystävä, niin chilimäärää kannattaa pienentää, toisaalta tuo sokeri pyöristää väkevyyden miellyttäväksi. Alkaa verikin kiertämään paremmin kun nauttii chiliä, valkosipulia ja inkivääriä kunnon tujaukset. Tämä on simppeli tehdä ja maku on todella intensiivinen. Viinistä katoaa alkoholi kiehuessa, joten tämä sopii myös lapsille, jos sitä jää…


Itämaista lihapataa
Ainekset
- 1,3 kg patalihaa naudan tai hirven
- suolaa
- pippuria
- 2 dl viiniä
- 1 dl soijaa
- 6 dl lihalientä
- 70 g tomaattipuretta
- kookosöljyä
- 5 kokonaista valkosipulia
- 2 kanelitankoa
- 4 tähtianista
- 3 laakerinlehteä
- 2 chiliä
- 2 rkl korianterin siemeniä hienonnettuna
- 3 cm inkivääriä raastettuna tai paloina
- 180 g muscovadoa
- maizenaa
Valmistusohje
- Leikkaa lihat n. 2-2,5 cm kokoisiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista lihat pienissä erissä kookosöljyssä valurautapannulla. Huuhdo pannu aina välillä vedellä ja kaada se lihojen joukkoon pataan. Lisää viimeiseen vesierään puolikas fondikuutiosta ja 2 dl viiniä, anna kiehua hetki ja kaada kattilaan. Lisää pannulle pieni määrä öljyä ja paista tomaatipuretta minuutin verran siinä ja lisää kattilaan. Lisää kattilaan soija, valkosipulit, kanelitangot, tähtianikset, laakerinlehdet, korianteri, inkivääri, sokeri sekä silputtu chili (ilman siemeniä). Kuumenna kiehuvaksi, maista ja mausta tarvittaessa lisää. Tarkista, että neste peittää lihat, tarvittaessa lisää nestettä. Laita uuniin 150-asteeseen 2,5 h ajaksi hautumaan.
- Lopuksi padan voi vielä suurusta maizenalla.
- Tarjoile riisin ja/tai uunijuuresten kanssa ja aivan loistavaa myös höyrytettyjen parsakaalien kanssa.
2 comments
lämpimimmät onnittelut hyvästä sijoituksesta cisionin listalla!
Kiitokset Herkkusuulle!