Tänään se on sitten taas edessä – pahin mahdollinen vastustaja. Minäkin olen taas löytänyt jääkiekkohuuman (oli muutaman vuoden välissä kateissa) ja tänään olen ehdottoman varmasti television äärellä ottelun alkaessa. Valmistelinkin jo otteluruokaa makkarasta. Makkara ja jääkiekko kun kuuluvat ehdottomasti yhteen. Näillä eväillä mennään ja tällä kertaa myös voitetaan!
Munakasrulla
Rulla:
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoa tai gluteenitonta jauhoa
6 dl maitoa
4 munankeltuaista
4 munanvalkuista
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Täyte:
3 makkaraa (käytin peuranmakkaraa)
suppilovahveroita
1 dl purjoa
100 g Creme Bonjour savuporotuorejuustoa
1 dl creme fraichea
2 tl sinappia (Ikean kokojyväsinappi, nam)
2 dl juustoraastetta (mustaleima)
mustapippuria
Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito pikkuhiljaa tasaisesti vatkaten. Anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia. Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen 4 keltuaista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää seokseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos uunipannulle voidellun ja korppujauhotetun leivinpaperin päälle. Paista 225-asteessa n. 15 minuuttia.
Pienistä makkara. Paista sienet ja purjo voissa, lisää tuorejuusto ja creme fraiche. Lisää makkara. Mausta sinapilla ja mustapippurilla. Lisää juusto ja sekoita kunnes juusto on sulanut joukkoon.
Kumoa paistettu pohja korppujauhotetun leivinpaperin päälle, levitä täyte ja rullaa. Laita päälle juustoraastetta ja laita uuniin niin että juusto sulaa. Tarjoile salaatin kanssa.
Jälkiruoaksi tarjolla
Marenkipläjäys
Murskattua marenkia
päärynäjäätelöä
suklaajäätelöä
kermavaahtoa
mustikoita
mansikoita
sulatettua suklaata
Ottelu alkakoon!
2 comments
Komiat on kisaeväät 🙂 Ja eiku jännittämään!
Outi
Kyllä kannatti tehdä kisakakku jo etukäteen 🙂