Tässä kevään ehdoton suosikkisalaatti fenkoli, cantaloupemeloni, mozzarella, joka toimii sellaisenaan lounassalaattina, illallisella lihan tai kalan kanssa tai noutopöydässä. Ajattelin tehdä tätä vappubrunssille. Fenkolin ja melonin yhdistelmä on pehmeän raikas, purutuntumaa juuri sopivasti. Kun siihen yhdistetään kapristen suolaisuus, chilin kevyt polte ja balsamicon hapot on yhdistelmä täydellinen. Niin täydellinen, että tähän tulee himo. Olen kateellinen Jamielle tämän reseptin tekemisestä, se on täydellisen hyvä!


Fenkoli-meloni-mozzarellasalaatti
Ainekset
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl kapriksia pieniä
- 4 mintun oksaa tuoretta
- 1 punainen chili tuore
- 4 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 cantaloupemeloni kypsä
- 2 fenkolia
- 1 pieni punasipuli
- 8 pientä mozzarellapalloa tai yksi iso 150g
Valmistusohje
- Paista kaprikset, minutunlehdet, viipaloitu chili (ilman siemeniä) oliiviöljyssä pannulla n. 5 min. Sammuta liesi, ota pannu liedeltä ja kaada balsamiviinietikka seoksen joukkoon. Kaiverra jäätelökauhalla tai lusikalla melonipalloja, mutta jätä siemenet käyttämättä.
- Siisti fenkoli ja jätä fenkolin tupsut sivuun. Kuori punasipuli ja viipaloi molemmat mahdollisimman ohuelti mandoliinilla, juustohöylällä tai veitsellä. Laita viipaleet jääkylmään veteen 2 minuutiksi rapeutumaan, valuta ja taputtele kuivaksi pyyhkeen sisällä huolellisesti.
- Sekoita viipaleet melonin joukkoon ja lisää suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan.
- Tarjoile salaatti vadilta ja yksittäisiltä lautasilta. Ripottele päälle mozzarella, balsamicokastike sekä säästetyt fenkolin tupsut.