Tämän joulun graavimme oli saanut vaikutteita Japanista. Lohi graavattiin suolalla, sokerilla, soijalla ja sushi-inkiväärillä. Makua tuli paljon hennommin kuin mitä ajattelin, mutta kuitenkin vähän. Lapset jättivät wasabin väliin ja ottivat vain soijaa kalan kanssa, mutta olisihan se käynyt myös ilman soijaa jolloin maku olisi ollut hyvinkin hienostunut.
Tämä sopii moneen käyttötarkoitukseen. Ensimmäiseksi mieleeni tuli tietysti sushi, jonka päälle tai sisään tämä sopisi aivan täydellisesti. Juhannuspöytä saisi uusia tuulia tämän kera.
Tätäkin herkkua jäi hieman yli joulun jälkeen ja loppu käytettiin välipäivinä pikasushiin.


Japanilaisittain graavattu lohi
Ainekset
- 400 g lohifilettä
- 1 rkl soijaa
- 1 rkl karkeaa merisuolaa
- 2 tl sokeria
- kokonaisia valkopippureita
- 3 rkl sushi-inkivääriä gari
Tarjoiluun
- Seesaminsiemeniä
- hienonnettua ruohosipulia tai kevätsipulia
- soijaa
- wasabia
Valmistusohje
- Nypi lohifileestä ruodot. Pyyhi filee talouspaperilla. Aseta filee nahkapuoli alaspäin leivinpaperille.
- Valuta kalan pinnalle soijaa. Lisää suolaa, sokeria, valkopippureita ja inkivääriä.
- Paketoi kala leivinpaperin sisään ja siirrä paketti lautaselle tai muovipussiin. Nosta graavilohi jääkaappiin nahkapuoli alaspäin suolautumaan 1-2 vuorokaudeksi.
- Kaavi veitsellä mausteet pois kalan pinnalta. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi.
- Viimeistele seesaminsiemenillä ja ruohosipulilla. Tarjoile soijan ja wasabin kanssa.
Resepti: Koti ja keittiö -lehti
12 comments
Ihanan näköinen herkku. Kivaa vaihtelua perinteiseen!
Ihan justiinsa niin 🙂
NAMMMMM!!! Nyt tuli nälkä (ja ikävä Japaniin). Yksinkertainen on usein sitä aivan parasta!
Kunpa joskus pääsisi käymään siellä 🙂
Kiva resepti, eikä ole mitenkään jouluunkaan sidottu. Graavikala maistuu kesälläkin! Tai itseasiassa koska vaan 🙂
Tämä on kyllä ihana idea – maistuis varmasti meillekin.
Tää näyttää niin mun herkulta. En oikein perinteisestä graavikalasta niin välitä.
kuulostaa ja näyttää IHANALTA <3
Ihanat maut. Tämä sopii taatusti juhlapöytäänkin.
Ai että! Varsinaisesti en oo graavannut japanilaisittain, eli kypsyttänyt suolalla, mutta vähän samaan tapaan raakakypsyttänyt kuitenkin soijalla, inkiväärillä, mirinillä ja limellä, ja siis se on vaan niin todella hyvvää!
Nam…
Toi gari on kyllä koukuttavaa tavaraa! Ootko koskaan tehnyt itse?