Suosittu ja kertakaikkisen upea ruotsalainen tv-kokki Leila Lindholm on tehnyt onnistuneen Leilan parhaat ruokaohjeet -kirjan, joka on värien ja makujen ilotulitusta: hieman italiaa, aasiaa, klassikkoja, grillausta, juomia ja kirjan lopussa esitellään valikoima syötäviä pikkulahjoja vaikkapa ystävän tupaantuliaisiin. Varmasti jokaiselle jotakin.
Kirja on pullollaan reseptejä, joita haluan kokeilla ja aloitettu on. Grillatut avokadot katkarapujen kera oli ihana. Parhaat grillimarinadit osiosta löytyy helppoja ja nopeita marinadivaihtoehtoja kesään. Tässä yksi niistä. Käytin japanilaisen soijakastikkeen sijasta tavallista kiinalaista soijakastiketta. Toimii loistavasti kanan, possun ja äyriäisten marinointiin.

Erikoisnopea makea chilimarinadi
Ainekset
- 3 rkl makeaa chilikastiketta
- 2 rkl japanilaista soijakastiketta
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pala tuoretta inkivääriä
Valmistusohje
- Sekoita makea chilikastike, soija, raastettu valkosipuli ja inkivääri.
Mutta takaisin jäätelöön. Tämä oli juuri sopiva sunnuntain pelastus. Lauantaina juhlittiin serkkuni pyöreitä syntymäpäiviä ja tarkoitan, että todellakin juhlittiin. Luulen, että tämä jäätelöannos saattaa jakaa mielipiteitä, mutta minä pidin. Jään odottamaan kommentteja.


Paahdettu kookosjäätelö
Ainekset
- 1,5 dl kookoshiutaleita
- 1 l pehmeää jäätelöä
- 0,5 dl tummaa muscovadosokeria
- 0,5 dl tummaa laadukasta rommia
Valmistusohje
- Paahda kookoshiutaleet kuivassa kattilassa sekoittaen ja jäähdytä.
- Laita jäätelö ja muscovadosokeri sekä paahdettu kookos kerroksittain
- Valuta päälle rommi.