Jättiravunpyrstöjä tabascomajoneesin ja isoäidin kurkkujen kanssa. Tämä herkkupala koottiin vaalean leivän päälle ja nautittiin silmät kiinni samppanjan kera. Niin hyvää se oli.
Sanoinko jo, että järjettömän hyvää ja näitä olisi syönyt vaikka miten paljon. Valitettavasti olin mitoittanut näitä vain muutaman jokaiselle. Nämä olivat helppoja tehdä ja todella herkullisia, joten laittakaahan ohje muistiin. Nämä sopivat hyvin juhlapöytään alkupaloiksi tai ihan vain viikonloppua juhlistamaan.




Jättiravunpyrstöjä, tabascomajoneesia ja isoäidin kurkkuja
Ainekset
- 1 kurkku
- puoli nippua tilliä
- 1 dl väkiviinetikkaa
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 4 viipaletta vaalea paahtoleipää
- 2 dl jättikatkaravunpyrstöjä
- Tabasco majoneesia
- 1 dl majoneesia Hellman´s
- puolikkaan limen mehu
- 8 tippaa tabascoa
- mustapippuria
- Voita
- 1 valkosipulin kynsi
Valmistusohje
- Viipaloi kurkku juustohöylällä ohuiksi siivuiksi. Sekoita kurkun joukkoon hienonnettu tilli. Mausta etikka suolalla ja sokerilla. Jätä kurkunsiivut liemeen marinoitumaan ainakin 10 minuutiksi. Valuta siivut huolellisesti ennen kuin lisäät ne leivän päälle.
- Hienonna tilli ja majoneesin sekaan. Raasta limen kuori ja lisää joukkoon. Lisää tabasco ja maun mukaan mustapippuria myllystä.
- Paista sulatetut jättikatkaravun pyrstöt voissa, johon on lisätty valkosipulia paketin ohjeen mukaisesti muutamia minuutteja.
- Kokoa leivät.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
6 comments
Tosi herkullisen nnäköisiä! Tollaiset reseptit on kivoja, mitkä syntyy melko helposti, toimii juhlissa ja maistuu hyvälle! Kohtahan se on taas pikkujoulukausikin.
Voi apua, hirvittää ajatella mutta niihän se on. Mä voin ihan pian aloittaa joululaulujen soittamisen 🙂
Mitkä kokoontumisajot mä nyt keksin, että voin tehdä näitä? Herkullisuuden helppoutta!
Oi miten hyvältä näyttääkään. Valkosipulissa ja voissa paistetut katkaravut, täytyy olla hyvää.
Tämä vaikuttaa tosi tyylikkäältä ohjeelta, ja kiva että siinä on käytetty isoäidin kurkkuja 🙂
Oi, nuo näyttävät ihanilta! Uskon, että makukin on kohdallaan, kun on valkosipulia ja Tabasco-majoneesia!