Millaisia kuppikakkuja näistä tulikaan. Ehkä parhaita ikinä. Maistuvat kypsinäkin raa´alle piparitaikinalle eli voiko parempaa olla. Taikina on järisyttävän hyvää, mutta sitä ei pidä syödä, koska nämä ovat kypsänä yhtä hyviä. Ei enää mahavaivoja raa´asta piparitaikinasta, joulun parhaat kuppikakut olkaa hyvä!


Joulun parhaat kuppikakut
Ainekset
- 3 kananmunaa
- 2,5 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 75 g sulatettua voita
- 1 dl kookoskermaa
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- hyppysellinen suolaa
Kuorrute
- 60 g pehmeää voita
- 4 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl inkivääriä
- 100 g Philadelphia tuorejuustoa
Valmistusohje
- Vatkaa kananmunat, fariinisokeri ja vaniljasokeri vaaleahkoksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja lisää siihen kookoskerma. Sekoita munaseokseen. Sekoita vehnäjauho ja mausteet ja kääntele seokseen varovaisesti. Laita paperivuoat muffinipellin syvennyksiin ja täytä 2/3 taikinalla. Laita uuniin n. 20 min 175-asteeseen.
- Vatkaa kaikki kuorrutteen aineet keskenään tasaiseksi seokseksi.
- Pursota tai levitä kuppikakkujen päälle.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
3 comments
Mikä jauho kannattaisi vaihtaa vehnäjauhojen tilalle, jos tekee gluteenittoman?
Tätä en ole tehnyt gluteenittomilla jauhoilla, mutta useimmiten turvaudun leivonnassa Semperin fin-mix seokseen ja se on toiminut aika hyvin 1:1 periaatteella. Pitääkin kokeilla tämä myös gluteenittomana.
Kiitos mainiosta ideasta, valmiit kuppikakut todella maistuivat ihan piparitaikinalta 🙂