Juhlaruoka naudan ulkofileestä tällä kertaa jälkimarinoimalla. Tässä loistava juhlaruoka vaikka ei niin perinteisen jouluruoan ystäville tai uuden vuoden pöytään. Sopii loistavasti buffeepöytään, salaattien kera, perunagratiinin kanssa tai vaikka leivän päälle. Muista kuitenkin, älä lämmitä lihaa tarjoiluun. Myös paahtopaisti käy tähän erittäin hyvin.
Resepti on saanut suuren suosion ystäväperheidemme juhlissa ja lähes järjestelmällisesti kerännyt kehuja noutopöydässä sitä maistaneilta.


Makean mausteinen naudanliha juhlapöytään kylmänä
Ystäväpiirissämme suuren suosion saanut resepti. Seisovan pöydän varma suosikki.
Ainekset
- n. 1kg naudan ulkofilettä
Marinadi:
- 1 dl makeaa soijakastiketta ketjap manis
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- vajaa 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria myllystä
- 1 tl timjamia kuivattua
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 chilipalko hienonnettuna
- inkivääriä Peukalonpäänkokoinen pala raastettuna
Piparjuurimajoneesi
- 2 dl majoneesia kotitekoista tai Hellmannsin
- 2 rkl piparjuurta tai n. 20 g hienoksi raastettua
- 1 kynsi valkosipulia raastettuna
- 1/2 dl korianteria tuoretta silputtuna
Koristeluun
- korianteri Tuore
- Rosepippuri
- Sormisuola
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen paistamista. Kuivaa fileen pinta ja paista pinta kiinni kuumalla pannulla öljyn ja voin seoksessa.
- Laita file vuokaan ja uuniin 100-asteeseen paistomittarin kanssa ja anna paistin lämpötilan kohota 60-asteeseen.
- Ota paisti pois uunista ja kääri folioon jäähtymään.
Marinadi
- Tee marinadi, sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Kun file oli jäähtynyt laita se pussiin marinadiin ja kylmään, kääntele muutaman kerran päivän aikana. Jos haluat voimakkaamman maun lihaan, siivuta liha valmiiksi marinadiin. Anna marinoitua seuraavaan päivään.
- Siivuta liha mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Laita lihan kauniisti tarjolle, ripottele sormisuolaa ja pirskottele marinadia kevyesti päälle, voit lisätä hieman rosepippuria päälle. Koristele korianterilla.
- Tarjoile majoneesin kera.
- Jos et syö koko lihamäärää kerralla, anna lihan jäädä marinadiin. Maku vain paranee.