Herkullinen sitruuna-inkiväärijäätelö keksimuruilla ja rosmariinilla sopii juhlavammankin dinnerin jälkiruoaksi ja valmistuu ilman jäätelökonetta.


Sitruuna-inkiväärijäätelö
Ainekset
Lemon curd
- 6 munan keltuaista
- 1 dl sokeria
- 1 sitruunan mehu n. 1 dl
- 1 tl sitruunan kuorta raastettua
- 10 cm pala inkivääriä raastettuna
Jäätelö
- 200 g tuorejuusto esim. Philadelphia
- 3 munan keltuaista
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- pieni ripaus suolaa
- 3 dl kuohukermaa
- 3 munan valkuaista
- 2 rkl rosmariinia tuoretta
- 100 g Jules Destrooper Butter Crisp -keksejä murskattuna tai muita vastaavia keksejä
Koristeeksi
- suolattuja ja paahdettuja pistaasipähkinöitä murskattuna
Valmistusohje
Lemon curd:
- Pese sitruuna ja raasta kuoresta 1 tl. Purista sitruunasta mehut.
- Kuori inkivääri ja raasta se.
- Vatkaa keltuaisia ja sokeria vesihauteessa, kunnes seos paksunee. Lisää joukkoon sitruunanmehu, raastettua sitruunankuorta ja purista raastetusta inkivääristä mehu (älä siis lisää inkivääriä, vain mehu siitä). Vatkaa koko ajan. Seoksen paksuuntuminen kestää noin 10 minuuttia.
- Kun seos on sopivan paksuista, nosta kulho sivuun jäähtymään ja tee jäätelöseos.
Jäätelö:
- Vatkaa tuorejuusto, keltuaiset, sokerit ja suola.
- Vaahdota kerma ja kääntele se seokseen.
- Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi ja kääntele sekaan. Lisää tuoreita rosmariininlehtiä pieneksi silputtuna.
- Levitä vuokaa kerroksittain jäätelöä, keksimuruja ja lemon curd -tahnaa. Niin että päällimmäinen kerros on jäätelöä.
- Laita vuoka pakastimeen. Seuraavana päivänä sitruuna-inkiväärijäätelö on valmista tarjottavaksi.
- Ripottele tarjotessasi jäätelön päälle murskattuja pistaasipähkinöitä ja koristele rosmariinilla.
Bon Appetit!