Kampasimpukkaleivät. Miten hävyttömän harvoin tällaisia herkkuja tuleekaan tehtyä, mutta Viinipäiväntasauksessa leivät saivat niin paljon hyväksyviä huokauksia. Ehkä alan ostamaan kampasimpukoita useamminkin. Onnistuin löytämään Citymarketin kalatiskistä tuoreita kampasimpukoita. Nämä pulleat kaverit ovat sen verran arvokkaita, että halkaisin ne leivän päälle ja näin yksi kampis riitti yhteen leipään. Oli muuten aivan riittävästi, joten kokeilkaa jos syöjiä on useampia.
Viinipäiväntasauksessa nautimme tämän kanssa Perrier-Jouët Blason Rose samppanjaa.
Tässä olisi aikamoinen herkku vaikka vappupöytään samppanjan kanssa. Helppo ja nopea valmistaa.
Mahtavaa vappua teille kaikille ja muistakaa kurkata 12 vapun suolaista ja makeaa herkkua -juttu, jos jotakin vielä puuttuu pöydästä.
Kampasimpukkaleivät
Ainekset
- 4-8 kpl kampasimpukka
- 2 tomaatti kuutioituna
- 4 rkl majoneesi laadukasta
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl oliivit mustia
- rakuuna
- persilja
- kirveli
- 1 sitruuna mehu
- 4 viipaletta maalaisleipä
- nokare voita leivän paistamiseen
Valmistusohje
- Sekoita oliiviöljy ja valkosipuli majoneesin joukkoon.
- Sekoita joukkoon tomaattikuutiot ja oliivit.
- Mausta kampasimpukat suolalla ja paista ne oliiviöljyssä kuumalla paistinpannulla.
- Lisää lopuksi sitruunanmehu ja nosta simpukat pois.
- Sekoita ainekset voissa paistetun leivän päälle.
- Tarjoa lämpimänä. Koristele yrteillä.
Resepti Kala – pinnan alta pannulle -kirjasta
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
1 comment
Unelmatoast, kampasimpukat ovat niin herkkuani! Harvoin saa tuoreena, mutta ostan aika Pirkan pakastekampiksia, ovat todella laadukkaita : )