Meidän perheen pikaruoka, jota tehdään todella usein kun on kiire ja kaapista löytyy kanasuikaleita. Lasten ehdoton herkku nuudeleiden kanssa kun chiliä ei ole mukana paljon tai ollenkaan. Tämän takia kaupasta ostetaan lähes aina varalle yksi kanasuikalepaketti, jos jonakin päivänä ruoanlaitto ei nappaa tai on liian kiire. Tämä kun valmistuu nopeasti, kiireessä pähkinätkin voi jättää paistamatta.


Kanaa cashewpähkinöillä
Ainekset
- 3 kuivattua linnunsilmächiliä tai 2 tuoretta chiliä siemenet poistettuna
- 1 rkl kalakastiketta
- 2 rkl osterikastiketta
- 3 rkl kanalientä
- 1/2 tl sokeria
- 4 rkl öljyä
- 80 g cashewpähkinöitä
- 4 valkosipulinkynttä
- 340 g kananfilettä suikaloituna
- 400 g porkkanaa
- 25 g inkivääriä
- 2 sipulia
- Päälle korianteria
Valmistusohje
- Leikkaa chilit paloiksi ja poista siemenet. Sekoita kulhossa kalakastike, osterikastike, kanaliemi ja sokeri.
- Kuumenna öljy keskilämmöllä ja paista pähkinöitä kunnes ovat vaaleanruskeita. Laita pähkinät talouspaperin päälle lautaselle. Älä heitä öljyä pois. Paista chilejä minuutin verran keskilämmöllä kunnes tummuvat, varo polttamasta. Nosta chilit pois pannulta ja säästä öljy edelleen.
- Ruskista samassa öljyssä kevyesti keskilämmöllä valkosipulit. Nosta lämpö kuumaksi ja lisää kana, paista 4 minuuttia/kunnes kypsää. Lisää raastettu inkivääri pieneksi hetkeksi.
- Lisää porkkana, sipulit sekä kastike pannulle. Paista muutama minuutti, älä päästä porkkanoita liian kypsäksi. Lisää cashewpähkinät, chilit ja sekoita hyvin. Laita päälle tuoretta korianteria.
Vinkit
Tarjoa kanan kanssa nuudeleita tai riisiä
2 comments
OIH! Menee kokeiluun…
Tarja, niin meilläkin, kolmannen kerran tällä viikolla 🙂