Kaikki hyvä alkaa ruoalla eikö vain? Tällä kanapullat aasialaisessa liemessä -keitolla pyyhkäisimme uuden mökkiprojektin alkuun. Suunnitelmissamme oli pitkään ulkomaille muutto, ainakin osaksi vuotta. Kun tilanne ei näytä laantuvan on keksittävä jotakin muuta ja tiedätte miten tärkeää meren äärelle pääseminen on minulle. Nyt on sitten aloitettu uuden mökin suunnittelu ja tontilta on jo harvennettu puita.
Joka tapauksessa raahasin tämän keiton tontille miljoonassa eri kokoisessa termospullossa, koska minulla ei satu olemaan ruokatermaria eikä aromipataa. Mieheni pyöritteli päätään kun yhdestä termarista putosi kasviksia, toisesta pullia ja kolmannesta lisää lientä. Joka tapauksessa keitto oli huippuhyvää. Tämäkin resepti, kuten myös kanakeitto grillikanasta ovat loistavasta Pipsan ja Merituulin Liemessä -kirjasta.
Blogissa myös
Panang Curryn pehmeän mausteinen resepti
Kanapullat aasialaisessa liemessä
Ainekset
pyörykät
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 1 limetin kuori luomu tai hyvin pesty
- 400 g broilerin jauhelihaa
- 1 ruukku korianteria
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1 rkl kalakastiketta
keitto
- 3 cm:n pala inkivääriä
- 2 sitruunaruohoa
- 4 herkkusientä otin pakastimesta herkkutatin paloja
- 2 porkkanaa
- 2 l kanalientä
- 2 kaffirlimen lehteä
- 2 rkl kalakastiketta
- suolaa
lisäksi
- 200 g keitettyjä nuudeleita (gluteenittomaan käytä riisinuudeleita)
- tuoretta korianteria
- 2 limettiä lohkoina
- 1 punainen chili
- siemenet poistettuna ja silputtuna
Valmistusohje
- Tee ensin kanapullaseos. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja raasta inkivääri ja limetin kuori. Laita jauheliha kulhoon ja lisää loput ainekset. Sekoita ja jätä hetkeksi marinoitumaan jääkaappiin.
- Tee sitten keitto. Kuori ja viipaloi inkivääri. Hakkaa sitruunaruohoa veitsen lappeella muutamasta kohdasta, jotta maku irtoaa paremmin. Paloittele herkkusienet ja suikaloi porkkanat tikuiksi. Käsittele loputkin soppaan haluamasi kasvikset.
- Mittaa kanaliemi kattilaan. Lisää paloiteltu inkivääri, sitruunaruoho ja kaffirlimen lehdet. Kiehauta ja keitä 10 minuuttia rauhallisella porinalla. Tarkista maku ja mausta kalakastikkeella ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Lisää kasvikset ja keitä 5 minuuttia.
- Muotoile kanamassasta kylmällä vedellä kostutetuin käsin lihapullia. Laske kanapullat lusikalla yksi kerrallaan porisevaan liemeen niin, että ne jäävät erilleen toisistaan. Anna pullien keittyä näin minuutin verran. Sekoita sitten lientä, jotta pullat kääntyvät ja kypsyvät joka puolelta. Keitto kiehuu valmiiksi noin 6 minuutissa. Tarkista vielä kanapallojen kypsyys ennen tarjoilua ja mausta tarvittaessa suolalla ja kalakastikkeella.
- Tarjoa nuudeleiden kera ja laita tarjolle korianterinlehtiä, limettilohkoja ja chiliä – näin jokainen ruokailija voi maustaa oman annoksensa.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu