Ja kun karppajan leivänhimo käy liian suureksi niin tässä apua.
KARPPISÄMPYLÄT gluteeniton
(8-12 sämpylää)
4 kananmunaa
4 rkl Lidlin Eridanous kreikkalaista ämpärijogurttia tai muista kaupoista löytyvää turkkilaista jogurttia
1 rkl psylliumia tai fiberhuskia
5 rkl Fibrex-sokerijuurikaskuitu (luontaistuotekaupasta, mutta aika monen tavallisen kaupankin hyllyssä)
3 dl mantelijauhoa (luontaistuotekaupasta)
300 g juustoraastetta
Vatkaa kananmunat ja jogurtti tasaiseksi massaksi. Sekoita psyllium ja Fibrex-kuitu massaan ja anna seoksen turvota 10 min. Sekoita sillä aikaa mantelijauho ja juustoraaste. Lisää kuivat aineet turvonneeseen massaan ja vaivaa tasaiseksi. Muotoile käsissäsi sämpylöitä, laita pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla n. 10 min. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 min.
Sämpylät kannattaa pakastaa ja sulatella aina tarpeen mukaan käyttöön.
Tuo käytetty sokerijuurikaskuitu on Reformin tuote. Sokerijuurikaskuitu on loistava kuitulisä karppaajalle tai keliaakikolle sis. 73% kuitua. Hiilareita kuitenkin vain 5,5g. Noin kolmasosa Fibrex-kuidusta on vesiliukoista eli geeliytyvää kuitua, joka tasaa veren sokeripitoisuutta sekä auttaa alentamaan kolestrolia. Laihduttaja hyötyy Fibrexin antamasta kylläisyyden tunteesta.
4 comments
Täytyypä kokeilla:)
Ehdottomasti 🙂 Pakastimen jälkeen erityisen hyviä paahtimessa käytettynä ja grillauskauden alkaessa isommat sämpylät ovat loistavia hampurilaissämpylöitä.
Ihana blogi, tämä! Olen sekä keliaakikko että karppaaja…sopii hyvin yhteen! Ja vointi senkun paranee…
Voi kiitos Tarja 🙂 Tuo onkin loistava yhdistelmä, itse olen vilja-allergikko, joten uskallan joskus ihan vähän lipsua. Tuo karppaus on tuonut paljon uusia tuttavuuksia hyllyyni, kuten juuri nuo manteli- ja kookosjauho. Satuitko muuten katsomaan Antti Heikkilän jutun viljoista 9.3. Studio 55 mtv3:lla, näkyy myös nettisivuilla.