Ensimmäinen omenpiirakka uunista ulos. Omenapuut notkuvat punaposkia ja meillekin tulee ihan ensimmäistä kertaa kunnolla omenoita. Rakastan yli kaiken kaura-omenapaistosta ja se visiona lähdin tekemään omenapiirakkaa. Tässä siis kaura-omenapaistospiirakka ja koska kaurasta niin gluteenittomana.
Jauhoina käytin puhtaita gluteenittomia kaurajauhoja (Lidl) eli piirakka on samalla myös gluteeniton. Väliin tuleva, omenoiden alle piilotettu vaniljakastike käy uunissa ja se tekee siitä vieläkin parempaa. Tämä ei ole aivan yhtä makeaa kuin kaurapaistos, mutta se on mielestäni vain etu. Makeutta ei tästäkään puutu pohjan sokerimäärän ansiosta.
Jokainen kaura-omenapaistosta rakastava rakastaa myös tätä. Kokeilkaahan ja kertokaa tykkäsittekö yhtä paljon? Meillä tätä tehdään vielä monta kertaa.
Kaura-omenapaistospiirakka (G)
Ainekset
- 300 g voita
- 2 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 6 dl kaurajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte:
- 4 dl kevytmaitoa
- 2 ps vaniljakastikejauhetta blå bland
- 20 pikku omenaa tai n. 6-8 isoa omenaa
- sokeria vain vähän
- kanelia
Valmistusohje
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Sekooita kuivat aineet keskenään: jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita kuiva-aineseos taikinaan. Levitä taikina veitsen ja nuolijan avulla leivinpaperille pellille.
- Sekoita maito ja vaniljakastikepussit vispilällä sekoittaen. Laita jääkaappiin n. 10 minuutiksi. Kuori omenat ja poista siemenkodat sekä leikkaa viipaleiksi. Levitä pohjan päälle vaniljakastike ja omenaviipaleet. Ripottele päälle sokeri ja reilusti kanelia. Paista uunissa 200-asteessa noin 30 minuuttia.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
3 comments
minkä kokoiseen vuokaan on tarkoitus laittaa?
Löysitkin jo tiedon ja minä lisäsin sen vielä tuohon ohjeeseen eli pellillinen 🙂
Facebookista löytyikin koko eli pellillinen