Syksyn viileys saa kaipaamaan lämpimiä keittoja. Kylmät salaatit eivät enää houkuttele. Kotitoimistomme lounas on ollut kesän salaattimuodossa ja välillä mehunkin, mutta nyt on ihana testata erilaisia keittoja. Mielellään sellaisia, joista riittää pariksi päiväksi.
Käytin tähän keittoon pakastettuja sieniä. Määrä on sellainen suurin piirtein, ei haittaa vaikka olisi enemmän. Eihän sieniä voi olla liikaa. Vaikka keitto onkin kermainen versio, on se silti kivan kevyt, koska liemipohja on kanaliemestä. Sopii siis hyvin myös lounaskeitoksi, ei tullut uni ainakaan ihan heti syömisen jälkeen.
Blogin aiempia keittokokeiluja löytyy tämän linkin takaa ja lisää on luvassa.
Ihanaa viikonalkua ja lämpimiä keittoja!

Kermainen kana-sienikeitto
Ainekset
- 500 g kanafileitä tai -filesuikaleita
- oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
- oliiviöljyä
- 4 valkosipulinkynttä
- n. 200 g pakastettuja sieniä herkkutatteja ja suppilovahveroita tai tuoreita n. 400g
- 1 keltasipuli
- 4 pientä porkkanaa
- 2 sellerinvartta
- 1/2-1 tl kuivattua timjamia
- 1 l kanalientä
- 1 rkl maissitärkkelystä/tilkka vettä
- n. 2 dl kermaa
- Suolaa
- Pippuria
- Tuoretta timjamia
Valmistusohje
- Suikaloi kanafileet suupalankokoisiksi paloiksi. Ruskista oliiviöjyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lautaselle odottamaan.
- Paista silputtu sipuli, valkosipuli, sienet, kuutioitu porkkana ja kuutioitu sellerinvarsi oliiviöljyssä kattilassa, kunnes ovat hieman pehmenneet. Lisää kuivattu timjami.
- Kaada kanaliemi sekaan. Sekoita 1 rkl maissitärkkelystä pieneen tilkaan kylmää vettä ja sekoita huolellisesti keittoon sekaan.
- Lisää kanat. Anna kiehua n. 5 minuuttia.
- Lisää kermaa tarvittava määrä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
24 comments
Ihanan kermainen keitto! Toimisi varmaan ihan hyvin vaikka siitakkeilla tai portobelloillakin?
Toimii varmasti melkein millä vain sienillä. Herkkutatti on tosi miedon ja hienostuneen makuinen, kun taas suppis aika voimakas.
Ja parasta tietysti, että näyttää valmistuvan tarpeeksi nopsaa jotta tällä voi herkutella lounaalla kiireisenäkin päivänä. I like!
Juuri samaa ajattelin 🙂
Mietin, että en ole tainnut koskaan yhdistää sienten kanssa mitään muuta lihaa/kanaa yms. kuin pekonia. Sieniä tulee käytettyä niin harvoin että ne ovat yleensä aina pääroolissa ruoassa. Mutta epäilemättä ruokaisampi sienikeitto näin kun siihen lisää kanaa. 🙂
Silloin kun on huono sienivuosi noudattelen samaa periaatetta kuin sinäkin, mutta tänä vuonna sieniä tuli aika hyvin, joten voi vähän jopa "tuhlailla" 😉
Täällä sienet odottavat sitä, että olisi aikaa valmistaa niistä jotain herkkua! Niin syksyinen resepti!
Vielä pitäisi kerätä suppiksia, niin johan alkaa pakastin näyttämään hyvältä. Toivottavasti aika löytyy pian 🙂
Keitot maistuvat ja varsinkin jos niissä on kermaa. 😉
Totta puhut, eikä sitä tarvitse olla paljoa 🙂
Maukkaan kuuloinen resepti! Kyllä sopat vaan kuuluvat syksyyn!
Sisäinen vilutus vaatii soppakattiloita ja värikkäitä keittoja piristämään 🙂
Meillä on tehty sieniruokia ihan vallan kun täällä on ollut tatteja lukuunottamatta tosi hyvä sienivuosi. Miten Porissa on löytynyt sieniä?
Tatit tulivat Poriin tänä vuonna aika myöhään ja 2 viikossa oli sesonki ohi. Tosi paljon ehti pilaantumaan, mutta jotakin saatiin koriinkin – onneksi! Suppikset on vielä metsässä 🙂 Sieniruoat on niin parhaita ja monipuolisia ja terveellisiäkin vielä!
Sienet on kyllä ihan mahtava luonnonvoima, ja keittoina aivan ihania!
Minä löysin suppiksia jonkin verran jo elokuussa Tahkolta, täällä Oulun seudulla en ole sopiville seuduille vielä koskaan sattunut.
Meillä viimeiset suppikset poimitaan yleensä lumen alta 🙂 Ihanaa kun sieniä on riittänyt tänä vuonna.
Sienikeitto on ihanaa ja kanallahan siihen saisi vielä lisää ruokaisuuttakin. Hyvältä näyttää.
Hyvin tulee maha täyteen 🙂
Nyt maistuisi höyryävä pieni keittokulhollinen tänne sängyn pohjalle. Otetaanko tilauksia vastaan? 🙂
Täältä lähtee pikana virtuaalinen keittokulho. Paranemisia!
Ihana syyssoppa! kaikki kermaiset keitot ovat kyllä ihania, en olekaan koskaan tehnyt kanakeittoa, joten laitan tämän muistiin 🙂
Mmm… tuo näyttää ihanalta. Selvästi syksy onkin jo alkanut, kun olen unelmoinut kurpitsakeitosta koko viikon. Ehkä tässä saisi sen ensimmäiseksi aikaiseksi, kun aineksetkin löytyvät kaapista. Pakko tätäkin on kuitenkin jossain välissä kokeilla.
Mulla on jotenkin onnellinen olo, että voit taas syödä ihan tavallisia ruokia 😀 Se mehudieetti oli vaan niin hurjaa luettavaa, hatunnosto että pääsit siinä maaliin asti. Tämä keitto näyttää just sellaiselta syksyn lohtukeitolta!
Enpä ole tullut ajatelleeksi yhdistää keitossa broileria ja sieniä, mutta kuullostaa herkulliselta! / Minttu